Rareş Bogdan: „Aristocraţia bugetară nu mai poate trena”. Liberalul reclamă prime de până la 16.000 euro la ASF, 12.000 lei la TAROM

Rareș Bogdan anunță disponibilizări printre funcționarii publici. Rareș Bogdan susține că bugetarii de lux care au mers de la un partid la altul și care au primit funcții importante ar trebui să fie dați afară pentru că nu își fac treaba. Rareș Bogdan a sugerat că va ridica problema și în structurile de conducere ale PNL.

23 ian. 2020, 11:21
Rareş Bogdan: „Aristocraţia bugetară nu mai poate trena”. Liberalul reclamă prime de până la 16.000 euro la ASF, 12.000 lei la TAROM

„Situaţia este extrem de gravă şi nu mai poate trena. Vorbim de o aristocraţie bugetară, personaje care au ajuns pe diverse căi politice ce cele mai multe ori sau de clientelism politic au ajuns în poziţii cheie. Dădeam exemplul secretarului general din cadrul Serviciului de Jocuri şi Concursuri, care în momentul în care nou director al Oficiului s-a prezentat în instituţie stătea picior peste, cu whisky lângă, chiar i-a asigurat pe cei prezenţi că este unul fin, şi cu un trabuc cât toate zilele aprins într-o instituţie publică. Acesta este doar un caz emblematic. Astfel de cazuri sunt multiple. Colegul meu Florin Roman a venit cu o iniţiativă prin care să nu mai permitem prezenţa în mai mult de un consiliu de administraţie. Avem personaje care stau în până la şapte consilii de administraţie şi acumulează venituri din toate cele şapte. Aceste lucruri trebuie oprite. Iniţiativa (lui Florin Roman n.red.) trebuie să treacă obligatoriu”, atrage atenţia Rareş Bogdan, într-o intervenţie la România TV.

„Dacă ne uităm la câteva instituţii cheie din România veţi vedea că veniturile şi premiile pe care aceştia le încasează … şi vă dau un alt exemplu, la Tarom. Mai mulţi angajaţi au primit prime între 6.000 şi 12.000 lei, iar Guvernul României, săptămâna trecută, după un an de pierderi, a fost nevoit să aprobe un ajutor de stat de 200 de milioane pentru a salva compania Tarom. Iar compania Tarom, care a avut pierderi, a dat unor angajaţi premii între 6.000 şi 12.000 lei”, reclamă Rareş Bogdan.

„La ASF, anul trecut, au fost premii chiar şi de 12.000 – 16.000 euro”, a exemplificat prim vicepreşedintele PNL.

„Acestă situaţie cu aristocraţie bugetară care încasează, ba la BNR, ba la ASF, ba la Transgaz, la Nuclearelectrica, toate oficiile de care nu aţi auzit schema, cearşaf de poziţii este uriaş şi este ocupat de cele mai multe ori de personaje care stau pe burtă. Nicăieri în lume nu se întâmplă acest lucru”.