Rareș Bogdan aruncă bomba despre protestele fermierilor! „Nu avea de ce să intervină Iohannis. Merituosul Guvern se descurcă”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat duminică seară că președintele Klaus Iohannis nu avea de ce să intervină în cazul protestelor și fermierilor și transportatorilor agricoli din România.

22 ian. 2024, 09:08
Rareș Bogdan aruncă bomba despre protestele fermierilor! „Nu avea de ce să intervină Iohannis. Merituosul Guvern se descurcă”
Rareș Bogdan aruncă bomba despre protestele fermierilor!

Rareș Bogdan aruncă bomba despre protestele fermierilor! Liberalul a subliniat că această criză nu a fost una care să nu poată fi gestionată de către ”merituosul Guvern”.

Citește și Rareş Bogdan critică reacţia Guvernului la protestul transportatorilor şi fermierilor: „S-a greşit că nu s-a vorbit cu ei în primele 48 de ore. De la 300 s-au făcut 30.000”

Rareș Bogdan aruncă bomba despre protestele fermierilor!

Mai mult, Rareș Bogdan a explicat că, până acum, PNL și PSD, au înțeles doleanțele oamenilor și încearcă să rezolve problemele prin dialog.

„Păi suntem vaccinați, majori, nu e o criză care să nu poată fi gestionată de către merituosul guvern român. Dacă nu ne descurcăm o să intervină și Klaus Iohannis. Până acum eu zic că ne descurcăm. Am venit cu o mulțime de soluții. O parte din problemele lor le-am înțeles, sunt reale, n-au ieșit de fericiți în stradă. Nimeni nu poate să spună că Guvernul nu a fost deschis și că nu a rezolvat o parte din revendicări. Deocamdată, până la această oră, eu zic că Guvernul României, cele două partide, PNL și PSD, au înțeles doleanțele oamenilor și încearcă să rezolve aceste probleme prin dialog, stând de vorbă cu reprezentanții celor care sunt în stradă”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

Prim-vicepreşedintele PNL a ținut să precizeze că speră să îi poată ajuta pe oameni, să fie blocată vânzarea de cereale la negru pe piața din România.

„Le putem rezolva pe toate și să ne semnaleze tot ce nu funcționează. Dialogul rezolvă o bună parte din probleme. Doar trebuie să știm de unde să luăm banii, nu problema banilor e în societatea modernă de azi. Trebuie să le spunem românilor că subvențiile pentru agricultură au fost de 2,3 miliarde și 700 de milioane subvenții guvernamentale. Degeaba înjurăm Bruxelles-ul, pentru că fără acești bani intram în faliment”, a mai spus liberalul.

În plus, Rareș Bogdan a transmis că banii trebuie chivernisiți și că trebuie să statul trebuie să susțină investițiile pentru a aduce mai mulți bani.

„Problema cea mai mare este că ne este frică să luăm măsuri pe instituții care sunt supraîncărcate din punctul de vedere al personalului, care sunt ineficiente, pe agenții care funcționează pe venituri uriașe și nu recunoaștem aceste lucruri. Soluția nu e introducerea de taxe și impozite noi și mă bucur că Guvernul a înțeles că este vital să introducem, inclusiv în legea bugetului de stat, necreșterea de taxe, pentru că afectează mediul privat și acumularea de bani la buget”, a conchis Rareș Bogdan.

Citește și Rareş Bogdan susţine că ştie deja cine va fi preşedintele României din 2023: „Va conveni tuturor, inclusiv PSD-ului”