Rareş Bogdan: „Candidatul nostru este acelaşi, Florin Cîţu, să fie clar. Sunt convins că doamna Şoşoacă abia aşteaptă să-l voteze pe Dacian Cioloş”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni că PNL nu a renunțat la propunerea ca Florin Cîțu să ocupe poziția de prim-ministru, însă în momentul de față nu au o majoritate cu care să poată să guverneze.

12 oct. 2021, 09:06
Rareş Bogdan: „Candidatul nostru este acelaşi, Florin Cîţu, să fie clar. Sunt convins că doamna Şoşoacă abia aşteaptă să-l voteze pe Dacian Cioloş”

Rareş Bogdan spune că în acest moment este de datoria lui Dacian Cioloș să găsească susținere pentru formarea unei majorități, iar, în caz că el nu va reuși, propunerea liberalilor va rămâne consecventă, Florin Cîțu pentru postul de premier.

„Noi nu am renunţat nicio clipă la Florin Cîţu. Noi nu aveam construită o majoritate. Noi nu mergem, noi nu suntem iresponsabili, noi nu mergem în faţa preşedintelui pentru a propune aventuri politice. Suntem persoane cât se poate de responsabile, înţelegem situaţia prin care trece România şi nu putem să mergem să ne jucăm.

Noi nu aveam conturată o majoritate, nu puteam să mergem în faţa preşedintelui fără o majoritate. Domnul Cioloş probabil o are, probabil are discuţii făcute, probabil o va face în următoarele zece zile. Noi nu aveam şi tocmai de asta am decis să nu ne prezentăm… dar nu am schimbat candidatul. Candidatul nostru este acelaşi: Florin Cîţu, să fie foarte clar şi este validat de Biroul Permanent Naţional”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi 24.

Rareş Bogdan, despre refacerea coaliţiei de guvernare: „USR ne-a dat nişte palme şi acum ne cer în căsătorie”

Europarlamentarul a dezmințit zvonurile care indicau alte propuneri de premier din partea PNL, subliniind că unica propunere va rămâne Florin Cîțu.

Nu s-a pus problema în forurile de conducere ale PNL nici de varianta Ciucă, nici de varianta Bode, nici de varianta Bogdan, nici de varianta Dumitrescu, nici de varianta Boc. A fost una sigură: Florin Cîţu”, a precizat Rareş Bogdan.

El nu a infirmat posibilitatea unei eventuale discuții cu Dacian Ciolos, însă nu crede că PNL mai poate face o coaliție cu USR PLUS, după ce  USR-iștii s-au aliat cu PSD și AUR pentru dărâmarea Cabinetului Cîțu.

„Nu prea înţeleg cum până acum trei zile eram la fel de răi ca toţi ceilalţi, mai mult, reprezentam vechea clasă politică  şi dintr-o dată suntem din nou cei mai curtaţi, suntem din nou fantastic de buni, cu noi vor să stea de vorbă. Adică ne-au dat nişte palme, după care au venit să ne spună că vor să ne ia ne căsătorie”, a adăugat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan îl trimite pe Cioloş la Şoşoacă: „Ea şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”

Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate. Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară

Dacian Cioloş şi Florin Cîţu au comunicat prin SMS după desemnarea ca premier a liderului USR

Rareş Bogdan a precizat că, pentru a negocia cu USR, PNL trebuie să primească „înainte de orice, explicaţii”.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că formaţiunea nu a primit „o invitaţie oficială”, ci premierul Florin Cîţu a primit un mesaj, luni, din partea premierului desemnat Dacian Cioloş. Rareş Bogdan nu a spus însă ce anume i-a răspuns preşedintele PNL, doar că acesta i-a răspuns lui Dacian Cioloş „absolut civilizat, cum este normal”.

Conform lui Bogdan, preşedintele „a procedat absolut corect” şi „în limita Constituţiei” atunci când l-a propus pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Citeşte şi: Dacian Cioloş începe marţi consultările pentru formarea noului guvern. A chemat la discuţii PNL-ul, UDMR-ul şi minorităţile naţionale