Rareş Bogdan dă asigurări: PNL va obţine peste 30% din locurile în Parlament, după ultimele sondaje

Rareş Bogdan susţine că PNL va obţine peste 30% din locurile în Parlament, după ultimele sondaje. De asemenea, liderul liberal spune că nu vor putea obţine o majoritate, însă se aşteaptă să aibă susţinere din partea USR-PLUS şi PMP.

19 nov. 2020, 11:25
Rareş Bogdan dă asigurări: PNL va obţine peste 30% din locurile în Parlament, după ultimele sondaje

Rareş  Bogdan a subliniat de asemenea, că tragedia de la Piatra Neamţ nu a afectat în sondaje gruparea liberală, iar oamenii „şi-au dat seama” că PNL nu are nicio vină în acest incident.

Rareş Bogdan: PNL, peste 30% din locurile din Parlament

„Noi avem măsurători săptămânale, în ceea ce priveşte sondajele. Oamenii au aflat şi au putut să vadă care e situaţia specifică de la Neamţ, în subordinea Consiliului Judeţean de PSD.  Preşedintele a atras atenţia că dacă nu ai guvern partener sau dacă nu ai majoritate parteneră. Nouă ne pot da puterea pe 7. PNL nu are cum să piardă alegerile dacă se organizează foarte bine.

Forţa PNL e extrem de puternică din punct de vedere organizatorie, aici am câştigat alegerile locale. Pot spune că PNL va obţine peste 30% locuri în parlament, undeva între 33% şi 35%. Majoritatea nu vom avea singuri. Vom avea nevoie de prietneii şi colegii noştri de la USR-PLUS şi vom avea nevoie şi de colegii de la PMP.”, a spus Rareş Bogdan, la Libertatea.

Sondaj AVANGARDE de la începutul lunii neoiembrie, pune PNL pe primul loc în preferinţele românilor

La începutul lunii noiembrie, un sondaj realizat de AVANGARDE arată  PNL se află pe primul loc în preferinţele românilor, în timp ce PSD ocupă locul doi.

Sondajul efectuat de AVANGARDE a fost făcut în perioada 1-4 noiembrie, pe 850 de respondenți. Potrivit acestuia, PNL se află pe primul loc în preferințele electoratului, dar cu numai două procente în plus față de PSD. Conform sondajului, doar 55% dintre respondenți au indicat un partid.

PNL 33%

PSD 31%

USR – PLUS 15 %

PMP 5%

Pro România 5%

UDMR 5%

PPU-SL 3%

PER 2%

Totodată, un sondaj INSCOP, realizat la cererea unui partid politic în perioada 17-25 octombrie, arată că românii au încredere mare în biserică și foarte puțină în Guvern și Administrația Prezidențială.

La întrebarea „Câtă încredere aveți în Biserică”, cei chestionați au răspuns că multă și foarte multă (un procent de 58,5%) și 40,3% puțină și foarte puțină. Iar la întrebarea „Câtă încredere aveți în Președinția României”, 61,4% dintre repondenți au spus că puțină și foarte puțină și doar 37,7% au multă și foarte multă încredere.

La întrebarea în ce direcție credeți că se îndreaptă lucrurile în România, 34, 3% dintre cei chestionați au răspuns că țara noastră merge într-o direcți bună, 60, 5% – într-o direcție greșită, iar 5,1% nu au știut sau nu au răspuns.

Citeşte şi: SONDAJ CURS: PNL pierde teren în faţa PSD, alianţa USR-PLUS este în creştere