Rareş Bogdan demolează UE în Parlamentul European: „Ne-aţi minţit în mod repetat! Ne umiliţi şi păcăliţi constant!”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a ținut un discurs dur în plenul Parlamentului European, afirmând că cetățenii români sunt ”umiliți și păcăliți constant”, asta deși sunt ”cetățeni europeni model”.

13 sept. 2023, 14:32
Rareş Bogdan demolează UE în Parlamentul European: „Ne-aţi minţit în mod repetat! Ne umiliţi şi păcăliţi constant!”

Rareş Bogdan a făcut referire, în mod special, la comerţul cu cereale pe care Ucraina îl desfăşoară prin Marea Neagră, acuzând faptul că mare parte dintre acestea rămân pe teritoriul României, sufocând astfel producătorii locali, care nu mai au unde să-şi vândă grânele.

”Excelențele voastre,

Ne-ați mințit! Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți și păcăliți  constant deși suntem cetățeni europeni model, responsabili și deschiși, toleranți și extrem de muncitori.

Am făcut eforturi uriașe și am deschis larg ușile pentru 6 milioane de cetățeni ucrainieni ce fugeau din față agresiunii lui Putin.

Ne punem la grea încercare fermierii noștri rămași cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainiene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii și Europa, însă care rămân în cantități uriașe și pe teritoriul României.

Ne-am securizat granițele și tocmai azi dimineață românii de la granița sudică cu Ucraina au primit mesaje de alertă din bucăților de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruși.”, a spus Rareş Bogdan, de la tribuna Parlamentului European.

Apoi, europarlamentarul PNL a condamnat şi incapacitatea Uniunii Europene de a se impune în faţa Austriei, care neagă în mod repetat dreptul României de a adera la Spaţiul Schengen.

Rareş Bogdan: „Austria umileşte nu doar România, ci şi pe tine, dragă Ursula!”

„Nu sunteți capabili să puneți presiune și să îl opriți pe cancelarul Nehammer al Austriei de a umili și sfida o țară cu 23 de milioane de cetățeni europeni.

Nehammer sfidează și umilește nu doar România și pe români, el își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula.

Tu, Roberta, Charles Michel ne faceți promisiuni peste promisiuni, iar noi privim cum România, exemplu al toleranței etnice și religioase, al parteneriatului corect și asumat pentru forțele militare NATO este bântuită de stafia extremismului, anti-europenismului și intoleranței”, a declarat Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European.

Rareş Bogdan a pus şi ascensiunea AUR pe seama lipsei de fermitate a UE în problema aderării României la Schengen.

”Partide marginale au devenit periculoase din cauza refuzului Austriei de a ne acceptă în Schengen și al vostru de a fi incapabili de a-l convinge pe cancelarul austriac Nehammer că greșește grav față de Europa Comună.

Aud cuvinte ca solidaritate, unittate și alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliți pe colidoare marginale în aeroporturi, ce unitate și egalitate de șanse când stau la cozi kilometrice la granițe?

Ne-ați hrănit cu iluzii, asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România așteaptă un singur lucru, respectul cuvenit. Atât!”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen bate cu pumnul în masă: „Hai să aducem România şi Bulgaria, în sfârşit, în Schengen, fără altă amânare!”