Rareş Bogdan, despre acordarea voucherelor din programul „Sprijin pentru România”: „Înainte se acordau vouchere pentru 860.000 de persoane, acum se vor acorda pentru 3,5 milioane”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a explicat joi seară care sunt categoriile de populaţie care vor beneficia de voucherele din programul "Sprijin pentru România" şi cum vor fi distribuite acestea.

15 apr. 2022, 09:03
Rareş Bogdan, despre acordarea voucherelor din programul „Sprijin pentru România”: „Înainte se acordau vouchere pentru 860.000 de persoane, acum se vor acorda pentru 3,5 milioane”

Rareş Bogdan spune că voucherele au fost gândite pentru a acoperi cheltuieli cu achiziționarea produselor de bază și vor fi distribuite începând cu data de 1 iunie 2022 prin oficiile şi factorii Poştei Române.

„Din totalul pachetului de 3,5 miliarde de euro care vor fi rapid injectați în economie, aproximativ 60% sunt bani din fonduri europene pe diverse acte.

Este foarte important de știut că și până acum au fost date vouchere, la 6 luni de zile, pentru produse de bază. Acum, tot ceea ce s-a întâmplat a fost să se mărească aria și baza celor care primesc.

Primeau 860.000 de cetățeni români, cei cu venituri minime de 800 de lei, iar acum s-au adăugat cei cu venituri până în 1.500 de lei, adică încă 2,2 milioane de pensionari și cei cu nevoie speciale. Sunt un total de 3.5 milioane de beneficiari”, a declarat Rareș Bogdan la B1 TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Legea Offshore, depusă vineri în Parlament. Statul va câştiga 60%, iar OMV şi Romgaz 40% din beneficiile gazului din Marea Neagră

Rareș Bogdan a mai explicat că aproximativ două miliarde sunt „bani care intră în investiții”.

„Este important să ne gândim și că economia trebuie să funcționeze. Practic, din toți acești bani, peste două miliarde sunt bani care intră pe investiții, pe micro întreprinderi și pe zona de agricultură. Deci avem nu mai puțin de 300 de milioane de euro pentru compensarea creșterii prețurilor la energie electrică, aproximativ 400.000 de euro pentru IMM-uri și mai avem 300 de milioane pentru firmele de transport rutier de mărfuri și distribuție sau de persoane, care au fost influențate din cauza creșterii prețurilor la carburanți”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Victor Ponta, avertisment despre îndatorarea României. „Putem să triplăm pensiile, dar nu mai rămân tinerii în ţară”