Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: ”Este dreptul nostru. Nu o favoare! Până acum am fost prietenoși și nu am făcut controale la sânge asupra camioanelor și a trenurilor”

Rareș Bogdan a declarat că țara noastră nu este ruda săracă a Europei și nu acceptă jumătăți de măsură, referitor la aderarea la Schengen. Ce a mai spus europarlamentarul, află în articol.

13 dec. 2023, 13:14
Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: ”Este dreptul nostru. Nu o favoare! Până acum am fost prietenoși și nu am făcut controale la sânge asupra camioanelor și a trenurilor”
Rareș Bogdan, despre următorul Consiliu JAI: „Corupția din vămi nu afectează aderarea României la Schengen”. Ce șanse are țara noastră să fie primită în spațiul de circulație liberă în Europ

Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis că statele Uniunii Europene ar trebui să facă presiuni asupra Austriei pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Citește Marcel Ciolacu le dă speranțe românilor privind aderarea la Schengen: „Am declanșat negocierile, primul pas a fost făcut. Austria e mai flexibilă”

Rareș Bogdan sugerează că românii și-au pierdut răbdarea față de decizia Austriei, mai ales că Uniunea Europeană ar trebui să aibă tot interesul ca românii să se simtă cetățeni europeni.

Printre altele, europarlamentarul a atras atenția și asupra faptului că România nu a controlat la sânge transporturile camioanelor austriece ce intră în țară.

„Românii sunt cetățeni europeni prin excelență și nu de azi, de ieri. Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură.

Vrem integrarea deplină în Spațiul Schengen în 2024! Nu suntem o țară de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Europei.

Dacă Dumnezeu nu ne așeza la gurile Dunării, la intersecția intereselor imperiale, lângă ruși, în calea planurilor lui Stalin, azi eram printre primele trei economii din Uniunea Europeană.

Am mai fost între primul şi al Doilea Război Mondial, când mulți dintre voi ne dădeați exemplu de țară funcțională, modernizată și cu o economie remarcabilă”, a spus Rareș Bogdan.

”Este dreptul nostru”

Eurodeputatul PNL precizează că România are resurse uriașe: aur, uraniu, seleniu, cupru și mult petrol si mai ales gaze, în curând cat pentru a aproviziona jumătate din Uniunea Europeană.

„Înțelegeți odată că suntem afectați economic grav, peste 1,5% din PIB-ul ţării mele se pierde, iar extremismul ia amploare în una dintre cele mai tolerante țări europene.

Cred sincer că Uniunea Europeană are tot interesul ca românii să se simtă cetăţeni europeni pe deplin respectați și mai ales să nu-și schimbe atitudinea față de construcția europeană.

Tocmai de aceea românii așteaptă ca toate statele UE să facă presiuni asupra Austriei pentru a accepta integrarea cu drepturi depline în Spațiul Schengen a României, aerian, terestru, feroviar, fluvial-maritim. Nu ca pe o favoare!

Este dreptul nostru. Poate fi exact pe modelul Greciei și Islandei, alte două state aflate în granițele Europei. Austria încalcă dreptul nostru și nu a pățit nimic.

Citește și Preşedintele Austriei susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen: „Zeci de mii de femei din România lucrează în ţara noastră, având grijă de persoane în vârstă şi bolnavi”

Până acum, am fost prietenoși și cetățeni model europeni și n-am trecut la controlarea la sânge a trenurilor, mașinilor și camioanelor austriece…

Am înțeles să ne comportăm civilizat și echilibrat, adică european prin excelență. Răbdarea românilor are însă o limită. Ea a fost atinsă! Vrem Schengen pentru 2024”, încheie prim-vicepreședintele PNL, potrivit Antena3.ro.