Rareș Bogdan, despre alianța PSD – PNL: „Au făcut „o căsătorie din conveniență” din cauza războiul lui Putin”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, spune că a fost nevoie de o „căsătorie de convenienţă” între PSD şi PNL pentru că războiul ordonat de Vladimir Putin în Ucraina era foarte aproape de granițele României.

24 mart. 2024, 19:08
Rareș Bogdan, despre alianța PSD – PNL: „Au făcut „o căsătorie din conveniență” din cauza războiul lui Putin”

Războiul din Ucraina i-a determinat pe cei din PSD și PNL să ajungă la o înțelegere politică, spune Rareș Bogdan.

„Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul ăsta mult timp, nici într-un caz”, a declarat Rareș Bogdan, aflat astăzi, în comuna Ianca, județul Brăila.

Citește și Marcel Ciolacu, încrezător în alianţa cu PNL: „Vom vedea votul românilor privind alianţa pentru Europa şi pe urmă ne vom strânge din nou într-o coaliţie, cred că şi mai determinaţi”

Legătura politică dintre liberali și social-democrați a venit într-un moment tensionat când „se pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaiev şi Odesa”, iar dacă Rusia se apropie de Brăila, Galați și Tulcea, „România este într-un real pericol, iar Moldova este sub un pericol total”.

Rareș Bogdan e de părere că primarii liberali din județul Brăila sunt pe front, mai ales că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, „iubeşte prea mult Testamentul lui Petru cel Mare” și vrea să se apropie de gurile Dunării.

„Putin iubeşte prea mult Testamentul lui Petru cel Mare şi vrea să se apropie prea mult de gurile Dunării, de Odesa şi implicit de România. Vreau să mulţumesc primarilor liberali din Brăila pentru că ştiu că aici sunteţi pe front, ştiu că să fii primar aici, liberal, este complet diferit şi mult mai greu decât la Cluj, Bihor, Maramureş, Alba sau Arad şi tocmai de asta meritaţi tot respectul nostru, tot ajutorul şi mă bucur că nu v-aţi lăsat seduşi”, a adăugat Rareş Bogdan.

Citește și Mihai Tudose, replică devastatoare când a fost întrebat despre AUR: „Când mergeţi pe stradă şi un câine vă latră de după gard, mergeţi să vorbiţi cu el?”