Rareş Bogdan, despre intrarea în Guvern la rotaţie: „Nu vreau persoane pe care să le punem lângă stâlp şi să nu le recunoască lumea”

Miniştrii PNL pot fi Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Robert Sighiartău, Alexandru Nazare, Ilie Bolojan, Rareş Bogdan, Cristian Buşoi, Raluca Turcan, spune liderul PNL.

30 apr. 2023, 18:38
Rareş Bogdan, despre intrarea în Guvern la rotaţie: „Nu vreau persoane pe care să le punem lângă stâlp şi să nu le recunoască lumea”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a vorbit duminică despre momentul rotaţiei premierilor în coaliţie, că nu crede că ar fi oportun pentru România să treacă la o negociere de săptămâni sau luni, el menţionând că majoritatea liderilor PNL şi preşedintele Klaus Iohannis dar şi mulţi din PSD doresc păstrarea protocolului iniţial. Despre liderii PNL care ar putea să facă parte din viitorul Guvern, Rareş Bogdan i-a nominalizat pe Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Robert Sighiartău, Alexandru Nazare, Ilie Bolojan, Rareş Bogdan, Cristian Buşoi, sau Raluca Turcan.

”Vreau ca PNL să aibă o prestaţie bună, vreau ca PNL să vină cu o garnitură care să poată să îşi pună pecetea liberală având în vedere că PSD vine cu lideri de frunte, de la Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Alexandru Rafila. E normal ca şi PNL să vină cu ce are mai bun ca leadership atât la nivel guvernamental cât şi comunicaţional, pentru a nu mai avea problema pe care domnul Blaga, fostul preşedinte al PNL, a semnalat-o, de a nu mai avea persoane pe care să le punem lângă stâlp şi să nu le recunoască lumea”, a spus Rareş Bogdan.

El a precizat că este important ca PNL să vină cu ce e mai bun”.

Despre prezenţa sa în viitorul guvern, Rareş Bogdan a spus: ”Acum, nu prezenţa mea e cea mai importantă, că nu sunt eu nici cel mai deştept, nici cel mai frumos şi priceput de acolo. Dacă e nevoie de mine, voi veni, deşi am proiecte importante la Bruxelles. Dacă nu, sunt convins că putem să mergem cu nume foarte importante, de la Dan Motreanu, la Gheorghe Falcă, de la Robert Sighiartău, la Alexandru Nazare, de la Ilie Bolojan, la Rareş Bogdan, Cristian Buşoi, Raluca Turcan, oameni care sunt recunoscuţi ca lideri. Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu. Miniştrii vor avea şi un rol important în campania electorală din 2024 şi de asemenea în prestaţia guvernamentală”, a precizat eurodeputatul PNL la Antena 3.

Potrivit lui Rareş Bogdan, ”Guvernul va conta foarte mult prin ceea ce va face în anul electoral, pentru că ceea ce va face în următoarele şapte, opt luni de zile va fi determinant pentru anul electoral 2024”.

Nicolae Ciucă: Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă la 40 de lei. Măsura se aplică de la 1 iulie

Despre Raluca Turcan, el a arătat că ”ar fi mai bună decât Marius Budăi, dar Ministerul Muncii nu e la ei şi nu intră la rotativă, poate fi un alt portofoliu”.

”Noi ne dorim păstrarea protocolului, protocolul înseamnă că poziţia de premier va fi ocupată de către liderul PSD, iar noi ocupăm poziţia de vicepremier, respectiv cea de ministru al Transporturilor, al Finanţelor respectiv cea de Secretar General al Guvernului, urmând să cedăm poziţiile de prim-ministru şi poziţiile de ministru al Fondurilor Europene şi Justiţie Aşa arată protocolul semnat în urmă cu un an şi jumătate”, a afirmat Bogdan.

Europarlamentarul a mai spus că ”a văzut că majoritatea liderilor PNL îşi doresc acelaşi lucru, preşedintele României, de asemenea, dar şi mulţi social-democraţi”.

Parlamentarii sfidează bunul simţ. Vor să dea pe MENIU COMPLET la restaurantul din Casa Poporului cât două legături de ridichii la Obor

”Pentru a evita negocieri care nu cred că ar fi pe placul cetăţenilor României şi nici în folosul politicilor in interiorul României, cred că ar fi mult mai simplu să aplicăm întocmai protocolul şi lucrurile se pot regla în trei zile. În cazul în care trecem la negocieri şi PSD doreşte să păstreze o poziţie sau alta, PNL îşi doreşte ceva, deja lucrurile pot deveni complicate şi pot să treneze iar noi avem în momentul acesta cu totul şi cu totul alte preocupări legate de absorbţie, de PNRR, de condiţionalităţi. Nu cred că ar fi oportun pentru România să trecem la o negociere de săptămâni sau luni de zile”, a arătat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, despre suprataxarea veniturilor: Această raportare la salariul preşedintelui este una greşită / Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani mai mulţi bani decât preşedintele, în ultimii ani chiar de trei ori mai mult

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat duminică, la Antena 3, despre suprataxarea veniturilor, discutată în coaliţia de guvernare, că această raportare la salariul preşedintelui este una greşită. Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani mai mulţi bani decât preşedintele, în ultimii ani chiar de trei ori mai mult, a mai spus el, arătând că nu trebuie să îi taxăm suplimentar pe cei care îşi asumă riscuri, oameni de afaceri sau cei care doresc să aibă mai multe joburi. El a mai arătat că este extrem de grav să există pensii cumulate la CCR sau pensionari din Ministerul Public, care au 120.000 de lei, adică 25.000 de euro.

”Nu trebuie să îi taxăm suplimentar pe cei care îşi asumă riscuri, oameni de afaceri sau cei care doresc să aibă mai multe joburi. Eu cred că această raportare la salariul preşedintelui este una greşită, în SUA, şefii de la Microsoft, Amazon, nu sunt foarte interesaţi de câţi bani câştigă preşedintele Biden sau cât a câştigat Donald Trump aşa cum nu cred că cei de la Peujeot, de la Renault sau alte companii franceze puternice sunt foarte interesaţi de câţi bani câştigă preşedintele Macron” a spus Rareş Bogdan despre suprataxarea veniturilor care depăşesc salariul şefului statului.

El a precizat: ”Această raportare la salariul preşedintelui arată un mod de gândi care nu cred că este bazat pe competitivitate şi ceea ce înseamnă capitalism real”.

”Eu am spus că trebuie să găsească colegii de la Ministerul de Finanţe, Justiţie, Ministerul Muncii o soluţie constituţională, pentru a nu cădea, ca şi la impozitarea pensiilor speciale, la controlul de constituţionalitate, pe o sesizare făcută de Avocatul Poporului. O soluţie care să stea în picioare din punct de vedere juridic”, a mai spus eurodeputatul.

Rareş Bogdan a continuat: ”Eu ca jurnalist am câştigat timp de 10 ani de zile mai mulţi bani decât preşedintele României, în ultimii ani chiar de trei ori mai mult ca un preşedinte, pentru că patronatul a considerat că aduc audienţă”.
”Nu înţeleg de ce această abordare. Eu cred că trebuie să lăsăm mediul privat să se dezvolte şi din contră, să îl ajutăm, mai ales pe cel românesc”, a precizat liberalul.

Rareş Bogdan a menţionat că este destul de grav că ”la ANRE, la ANCOM, la ASF (..) există salarii, venituri lunare de 12 – 14.000 de euro”.

”De asemenea este extrem de grav să există pensii cumulate la CCR sau pensionari din Ministerul Public, care au 120.000 de lei, şi am proprietatea termenilor, adică 25.000 de euro. Eu nu ştiu dacă şeful de la companie mare din SUA are această pensie. Aici este o problemă care trebuie reglementată. De asemenea, salariile din mediul public trebuie puse tot pe bază de performanţă şi nu pe baza faptului că eşti membru într-un CA care să te ducă la astfel de venituri”, a mai arătat Rareş Bogdan.