Rareş Bogdan, despre majorarea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, propusă de PSD: Impactul bugetar este undeva la 26 de miliarde, astăzi nu există aceşti bani!

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, la Parlament, că toate măsurile de majorări salariale, pensii şi alocaţii, propuse de PSD, ajung la 26 de miliarde de lei, bani care nu există în acest moment. PNL propune majorarea pensiilor cu 10 sau 11%.

11 nov. 2021, 12:46
Rareş Bogdan, despre majorarea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, propusă de PSD: Impactul bugetar este undeva la 26 de miliarde, astăzi nu există aceşti bani!
Rareş Bogdan, alături de Florin Cîţu

Rareş Bogdan a afirmat, la Parlament, că negocierile dintre PNL şi PSD sunt complicate, fiind vorba de diferenţele doctrinare şi ideologice dintre ele, precum şi a abordării chestiunilor economice şi sociale.

„Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută creşte pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii”, a declarat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Valeriu Stoica, despre coaliţia PNL-PSD: „PSD se va impune. Conducerea PNL a reuşit să strice tot ce s-a făcut bun în ultimii 30 de ani”

Negocieri PNL – PSD, primul consens: Pensiile vor creşte

Liderul PNL a explicat că impactul bugetar al tuturor majorărilor salariale, de pensii şi alocaţii propuse de PSD este undeva la 26 de miliarde.

„Astăzi nu există aceşti bani”, avertizează Rareş Bogdan, citat de news.ro.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai precizat că „noi am anunţat o majorare la pensii de 7%, care era indexarea din ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie”.

Citeşte şi: Gheorghe Flutur demască primele certuri între PNL şi PSD privind taxarea luxului. „Noi liberalii nu vrem să îi sancţionăm pe cei care capitalizează”

Raluca Turcan anunță majorarea alocațiilor și pensiilor

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat că alocațiile și pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie 2022.

„PNL susține majorarea de venituri. Așa cum am spus, începând de anul viitor alocațiile, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Să fiu foarte concretă, astăzi nu vom anunța niciun procent, că nu țin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului. Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar și în funcție de veniturile la dispoziție, stabilim un impact. Facem proiecții pentru majorarea pensiilor, urmă să anunțăm ce decizie vom lua.

Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc.

Întotdeauna trebuie să găsești puncte de vedere în comun. În momentul de față suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații. Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe”, a declarat Raluca Turcan la Parlament.