Rareş Bogdan, despre prezidenţialele din 2024: „PNL mizează inclusiv pe domnul Ciucă, dar nu e singura opţiune”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a vorbit despre alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând în acest context că PNL mizează pe o candidatură a lui Nicolae Ciucă, dacă actualul premier îşi va dori şi dacă va fi bine poziţionat în sondaje.

21 sept. 2022, 20:41
Rareş Bogdan, despre prezidenţialele din 2024: „PNL mizează inclusiv pe domnul Ciucă, dar nu e singura opţiune”

Rerş Bogdan a adăugat că, totuşi, în PNL nu a fost luată încă o decizie definitivă cu privire la candidatul pe care îl va propune la prezidenţiale, urmând să stabilească cine beneficiază de cea mai mare încredere în sondaje, dar spune că, dacă Nicolae Ciucă trece cu bine România de această iarnă, premierul ar avea prima şansă.

„Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidențială stânga – dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune.

Este simplu (n.r. cum alege PNL candidatul). În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”, a spus Rareș Bogdan la DC News.

Citeşte şi: PSD se opune creşterii salariilor parlamentarilor: „Vom propune să se aplice doar aleşilor locali”

„Nu cred că PSD va renunța (n.r. la a avea candidat propriu). PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție.

Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme. Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a concluzionat Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Senatul a decis majorarea salariilor demnitarilor. Boloș: „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Un ministru din UE câștigă 15.000 euro, în România 2.500”