Rareş Bogdan este pregătit să preia un post în guvern: „Dacă Dacian Cioloş intră în Cabinetul Cîţu, voi intra şi eu”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat sâmbătă ca îşi doreşte ca guvernarea să continue într-o coaliţie cu USR PLUS şi a precizat că, în cazul în care Dacian Cioloş va intra într-un guvern condus de Florin Cîţu, atunci şi el îşi va părăsi postul de la Bruxelles pentru a fi membru al Guvernului.

25 sept. 2021, 10:48
Rareş Bogdan este pregătit să preia un post în guvern: „Dacă Dacian Cioloş intră în Cabinetul Cîţu, voi intra şi eu”

„Eu îmi doresc foarte mult ca această coaliţie să continue împreună cu USR PLUS, o spun răspicat. De asemenea, îi transmit o provocare domnului Dacian Cioloş, am înţeles că se gândeşte la o poziţie de ministru. Dacă domnia sa vine de la Bruxelles pentru o poziţie de ministru, automat voi intra şi eu în guvern alături de Florin Cîţu pe o altă poziţie, dacă domnia sa vine. (…) Dacă domnia sa vine şi intră în Cabinetul Florin Cîţu, eu voi părăsi poziţia extrem de importantă de lider al delegaţiei României în PPE şi voi intra alături de domnia sa într-un Guvern Cîţu„, a precizat Rareş Bogdan, înainte de Congresul PNL.

Va fi o zi în care se va vedea ce înseamnă democraţia, inclusiv într-un partid politic. Se va vedea că PNL, cel care a modernizat România la sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul secolului XX şi a ridicat-o în perioada interbelică, este cel care are puterea de a implementa reforme şi de a aduce o modernizare reală pentru această ţară, pe baza unor sume fără precedent, a banilor europeni, adică peste 80 de miliarde de euro. Va fi un festival al bunului simţ, va fi un moment extrem de important pentru PNL, pentru că va fi aleasă noua conducere a PNL pentru patru ani de zile, o conducere care va fi într-un parteneriat asumat cu preşedintele Klaus Iohannis şi o conducere care se va afla în spatele lui Florin Cîţu, care va câştiga această preşedinţie şi va continua guvernarea„, a precizat Rareş Bogdan, înainte de Congresul PNL.

Citeşte şi Protest la Romexpo, înainte de startul Congresului PNL. Manifestanţii au amplasat un ciolan imens la intrarea în sală

Întrebat dacă la congres cabinele de vot vor fi asigurate cu perdea, întrucât, în sală, ar fi fost rupte acele perdele, Rareş Bogdan a răspuns: „Am auzit, sunt detalii minore, unii dintre colegii noştri care şi-au făcut calculele şi au văzut că nu au cum să obţină nici măcar 2.000 de voturi din cele 5.000 au devenit puţin nervoşi. Nu este o problemă, vom intra înăuntru, liderii partidului, respectaţi de colegii noştri şi vom linişti lucrurile. Votul este secret, potrivit Statutului PNL, şi aşa funcţionează democraţia peste tot. Fiecare om votează aşa cum îi dictează conştiinţa”.

Citeşte şi Congres PNL. Ludovic Orban vrea un nou mandat la şefia PNL: „Suntem oameni, avem emoţii. Preşedintele e binevenit”

Despre prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la congres, liderul PNL a spus că şeful statului este un om „echidistant, care nu a ieşit niciodată din litera şi spiritul Constituţiei”.

„Este un om care va da un mesaj de pace şi de susţinere a reformelor, care nu se implică în campania internă”, a afirmat Rareş Bogdan.