Rareş Bogdan pregăteşte o lovitură pentru angajaţii din poliţie, armată şi servicii. Liberalul cere plafonarea pensiilor şi creşterea vârstei de pensionare pentru aceste categorii

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avut o solicitare în cadrul negocierilor între PNL, PSD și UDMR, privind formarea unui nou Guvern.

22 nov. 2021, 09:34
Rareş Bogdan pregăteşte o lovitură pentru angajaţii din poliţie, armată şi servicii. Liberalul cere plafonarea pensiilor şi creşterea vârstei de pensionare pentru aceste categorii

Rareş Bogdan a cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv cele ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorate de la 1 ianuarie 2022, dar şi creşterea vârstei de pensionare pentru respectivele categorii profesionale.

Conform surselor Bugetul.ro, prim-vicepreședintele PNL a făcut o solicitare ce i-ar afecta pe angajaţii serviciilor secrete, magistrați, precum și pe foștii lucrători din Poliția Română și Armată.

Aceleaşi surse au dezvăluit că Rareș Bogdan a luat atitudine în ședința PNL-PSD-UDMR și a cerut ca pensiile de serviciu să nu mai crească din ianuarie 2022.

Rareș Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din Servicii și Poliție

Totodată, Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din aceste categorii. Prim-vicepreşedintele PNL ar dori ca vârsta de pensionare pentru magistrați, polițiști și lucrătorii din Servicii să urce la 55 de ani pentru femei și 60 de ani pentru bărbați.

Mai mult, conform informațiilor sursei citate, Rareş Bogdan a intervenit în favoarea celor cu pensii de până în 2.500 de lei, cerând o majorare pe care acești pesionari chiar să o simtă în buzunar.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „E catastrofală negocierea PNL-ului cu PSD, pentru formarea guvernului. Premierul nu e premier fără Ministerul Finanţelor şi Secretariatul General”