Rareş Bogdan s-a săturat de opoziţia Austriei la aderarea României la Schengen: „Trebuie să căutăm toate formulele pentru a ne atinge obiectivul”

Blocarea participării Austriei la reuniunile NATO „este singura soluție în acest moment”, susține prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

25 sept. 2023, 11:51
Rareş Bogdan s-a săturat de opoziţia Austriei la aderarea României la Schengen: „Trebuie să căutăm toate formulele pentru a ne atinge obiectivul”

Liberalul Rareş Bogdan a declarat că, după nouă luni în care țara noastră a încercat toate formulele diplomatice pentru a convinge guvernul de la Viena să nu se mai opună aderării României la Schengen, a venit vremea „să se tragă un semnal” și să se treacă la metode mai puțin diplomatice.

„Este singura soluțe în acest moment. România a încercat timp de 9 luni, după momentul 8 decembrie, să caute toate formulele diplomatice și va continua să facă asta, dar trebuie să se tragă și un semnal. Atât timp cât președinta Comisiei Europene, președintele Consiliului European, președintele Parlamentului European, șase rezoluții, dintre care ultima votată cum rar se vede o rezoluție în Parlamentul European cu privire la intrarea României în Schengen… Sunt semnale clare.

Dacă semnalele trimise de toate cancelariile europene și nu numai către cancelarul Nehammer și guvernul de la Viena nu au avut efect, România trebuie să caute toate formulele pentru a-și atinge obiectivul”, a declarat europarlamentarul.

Citeşte şi: Şedinţă crucială la Palatul Victoria. Guvernul Ciolacu face ultimele ajustări la măsurile de austeritate DOCUMENT

Prim-vicepreședintele PNL a mai a mai spus că, „în momentul ăsta, România trebuie să își diversifice modalitățile de joc extern”.

„Ceea ce face delegația noastră la NATO este foarte bine, pentru că este un semnal tras. Asta înseamnă că vor urma presiuni ale oficialilor NATO, ale oficialilor americani, britanici și europeni pe cancelaria de la Viena. În afara de asta, trebuie uzat de diplomația economică. Când ai o țară care are nu mai puțin de 7% din PIB provenit din afaceri prezente în România, ele nu trebuie blocate, trebuie făcut parteneriat”, a mai susţinut Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Marcel Boloş anunţă care sunt măsurile fiscale la care nu se poate renunţa: „Nu putem tolera la nesfârşit dezechilibrele. 1,2 milioane de asiguraţi nu plătesc contribuţia la sănătate”


Calendar 2024
Calendar 2024