Râs omorât pe trecerea de pietoni

Un accident grav a avut loc în judeţul Cluj. Un râs a fost lovit de o mașină și ucis chiar pe o trecere de pietoni, în faţa casei primăriţei. Faptul că exemplarul, care face parte dintr-o specie protejată de lege, a ajuns între oameni, ridică mari probleme.

26 oct. 2017, 13:37
Râs omorât pe trecerea de pietoni

Exemplarul avea aproximativ 3-5 ani şi făcea parte dintr-o specie protejată de lege. Acest incident ridică o mare problemă, descpe care nimeni nu a vorbit.

Montarea parapeților despărțitori între cele două sensuri de mers pe DN 1 E60, fără pasaje de trecere de pe un sens, pe altul, a afectat serios ecosistemul din zonă, în condițiile în care animalele care trăiesc în zona Cheilor Turenilor, râși, căprioare, cerbi, iepuri, vulpi, nu mai pot traversa șoseaua națională pentru a ajunge în partea cealaltă și ajung să fie strivite de mașini.

„Zilnic sunt căprioare și vulpi omorâte de mașini sus pe dealul Buhi. Totul se întâmplă din cauză că s-au montat parapeți fără breșe de trecere”, spune Daniela Mănăilă, primarul comunei Tureni, scrie ziar15minute.net.

Deşi a făcut numeroase adrese către autorități pentru protejarea animalelor, pentru crearea breșelor de trecere,  nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru crearea acestor breșe.

Citeşte şi Accident grav în Cluj. Pieton lovit de maşina poliţiei