Rase de pisici cu blană lungă

Dacă îţi doreşti de mult timp o pisică şi consideri că a venit timpul să cumperi sau să adopţi una, te invităm să citeşti în continuare şi să descoperi mai multe informaţii despre pisicile de rasă cu blană lungă.

07 nov. 2022, 15:30
Rase de pisici cu blană lungă

Încă din primele rânduri dorim să menţionăm faptul că este destul de greu să găseşti să adopţi una sau mai multe pisici de rasa. Acestea de obicei nu se găsesc în adăposturi, prin urmare ar trebui să le achiziţionezi din felise de renume, astfel încât să ai certitudinea că exemplarul primit corespunde întocmai rasei dorite. De asemenea, trebuie să mai menţionăm şi faptul că pisicile de rasă cu blană lungă necesită mai multă atenţie şi implicare în ceea ce priveşte toaletarea, însă aspectul lor merită tot efortul proprietarului.

Iată trei rase de pisici care se remarca prin frumuseţea blănii lor lungi.

Maine Coon

Maine Coon este considerată a fi una dintre cele mai mari rase de pisici domestice. Cu toate că au un aspect impunător, mieunatul pisicilor din rasa Maine Coon este unul extrem de discret. Deşi ele iubesc să fie în preajma proprietarilor, tind totuşi să îşi păstreze un grad de independenţă.

Pisica din rasa Maine Coon este cunoscută pentru firea sa delicată şi prietenoasă. Aceasta se integrează extrem de bine în familiile cu copiii sau cu alte animale de companie. Temperamentul pisicii Maine Coon este unul calm şi temperat.

Pisicile Maine Coon au o speranţă medie de viaţă cuprinsă între 12 şi 15 ani. Au nevoie de o toaletare moderată şi pot locui atât în interiorul, cât şi în exteriorul locuinţei.

Ragamuffin

Pisicile din rasa Ragamuffin au o blană extrem de deosebită şi frumoasă. Blana este spectaculoasă indiferent dacă au o singură culoare sau dacă au o culoare preponderentă amestecată cu alb, cenuşiu sau de culoarea nurcii.

Pisicile Ragamuffin sunt afectuoase, jucăuşe şi extrem de blânde cu copiii. De asemenea, ele se înţeleg extraordinar de bine şi cu alte animale de companie. Temperamentul lor calm şi iubitor le fac pe acestea animalul de familie perfect. Este important să ştii că pisicile din rasa Ragamuffin preferă să îşi petreacă timpul în interiorul locuinţei. De asemenea, necesită o toaletare moderată.

Norvegiana de Pădure

Cu toate că pisicile din rasa Norvegiana de Pădure sunt rezistente, robuste şi atletice, ele sunt incredibil de delicate. Ele au temperament echilibrat, sunt sigure pe sine, prietenoase, calme, iubitoare şi foarte jucăuşe. Un lucru pe care trebuie neapărat să îl menţionăm este faptul că Norvegiana de Pădure este una dintre puţinele rase de pisici cărora le place apa.

Norvegienele de Pădure au un caracter foarte sociabil şi răbdător, prin urmare se adaptează perfect în familiile cu copiii.

Speranţa medie de viaţă a unei pisici din rasa Norvegiana de Pădure este cuprinsă între 14 şi 16 ani.

Chiar dacă au nevoie de o toaletare moderată, un ansamblu de căţărat este esenţial pentru o Norvegiană de Pădure.

Indiferent de rasa pe care o alegi, trebuie să ştii că o pisică nu are nevoie doar de un loc în casa ta, de hrană şi apă proaspătă. Prin urmare, îţi recomandăm să te asiguri că ai suficient timp la dispoziţie pentru îngrijirea ei şi că îi poţi asigura vizite periodice la medicul veterinar. Un alt aspect pe care trebuie să îl menţionăm este legat de relaţia dintre copilul tău şi pisică. Chiar dacă alegi o pisică extrem de calmă şi răbdătoare, trebuie să te asiguri că ea nu va răni copilul. De asemenea, este important să ai o discuţie cu cel mic şi să îi explici că pisica nu este o jucărie cu care poate face orice îşi doreşte cu ea.