Rasism la festival: Bilete mai scumpe pentru albi şi mai ieftine pentru oamenii de culoare

Publicat: Marţi, 09 Iulie 2019 12:51 // Actualizat: Marţi, 09 Iulie 2019 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Organizatorii unui festival planificat pentru începutul lunii august în Detroit, nordul Statelor Unite, au anunţat că renunţă la punerea în vânzare a biletelor mai scumpe pentru albi decât cele pentru persoanele de culoare, după ce au primit ameninţări şi au provocat o controversă, relatează marţi AFP.

AfroFuture Fest a pus în vânzare bilete de 20 de dolari pentru "persoanele de culoare" şi de 40 de dolari pentru alţii.

Această diferenţă de preţ avea drept scop să "ofere celor mai marginalizate comunităţi (persoanele de culoare) o şansă egală de a asista la evenimente din propria lor comunitate", au explicat organizatorii festivalului.

"În Detroit şi în alte oraşe unde trăiesc numeroase persoane de culoare, cei din afara comunităţii profită în mod constant de bilete mai ieftine din cauza posibilităţilor lor financiare", au adăugat ei, informează Agerpres.

"Preţurile biletelor nu sunt făcute pentru a-i lăsa pe albi pe dinafară", a declarat una dintre organizatoare, Francesca Lamarre, pentru ziarul local Detroit Metro Times.

Citeşte şi Festival stricat de poliţişti. Forţele de ordine au confiscat toată berea participanţilor

Decizia a fost întâmpinată pe reţelele sociale cu mesaje de condamnare şi mai rar de sprijin.

Una dintre invitatele festivalului, rapperiţa Tiny Jag, originară din Detroit, a anunţat pe Twitter că nu va participa la eveniment argumentând că această politică a preţurilor duble "nu reflectă opiniile ei".

O specialistă pe probleme de discriminare a declarat de asemenea pentru The New York Times că această politică ar putea încălca cel de-al 14-lea amendament din Constituţia Statelor Unite care protejează egalitatea rasială, potrivit Agerpres.

"Mulţi albi ne-au spus că nu văd nici o problemă să plătească mai mult", a afirmat o altă organizatoare a festivalului, Adrienne Ayers. Cu toate acestea, ea a anunţat duminică seara pe Twitter că se va renunţa la taxarea diferită în urma "ameninţărilor din partea susţinătorilor supremaţiei albilor" şi a "comentariilor rasiste".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H