Rasmussen: NATO a propus o nouă reuniune a Consiliului NATO-Rusia, dar Moscova nu a răspuns

Publicat: Luni, 19 Mai 2014 17:36 // Actualizat: Luni, 19 Mai 2014 17:36 // Sursa: romaniatv.net

Alianţa Nord-Atlantică a propus Moscovei desfăşurarea unei noi reuniuni a Consiliului NATO-Rusia în cursul săptămânii viitoare, în contextul tensiunilor din Ucraina, dar partea rusă nu a oferit deocamdată niciun răspuns, a declarat luni secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Anders Fogh Rasmussen a adăugat însă că "nu există nicio îndoială că Rusia este profund implicată în destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei".

Rusia declară că relaţiile MOSCOVEI cu UE şi NATO au nevoie de o REGÂNDIRE substanţială

"Aşa cum ştiţi, am adoptat o dublă decizie. Pe de o parte, am suspendat orice cooperare practică cu Rusia. Pe de altă parte, am decis să păstrăm un canal deschis pentru dialogul politic şi diplomatic în cadrul Consiliului NATO-Rusia", a amintit Rasmussen.

Secretarul general al NATO a ţinut să precizeze de asemenea că Alianţa nu a constatat vreo reducere a prezenţei militare ruse în apropierea graniţei cu Ucraina, deşi autorităţile de la Moscova susţin că trupele lor au început retragerea.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mai 10:27
...necesar ca NATO să se adapteze acestei situaţii. (C.S.) Romania TV: Rasmussen: NATO a propus o nouă reuniune a Consiliului NATO-Rusia, dar Moscova nu a răspuns ...
19 mai 17:58
...
Alianţa Nord-Atlantică a propus Moscovei desfăşurarea unei noi reuniuni...
19 mai 17:41
...rusă nu a oferit deocamdată niciun răspuns, a declarat luni secretarul general Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H