Rasmussen: Rusia atacă Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi că Rusia atacă Ucraina, amplificându-şi astfel retorica împotriva Moscovei în debutul summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Newport, în Ţara Galilor (Marea Britanie), relatează Reuters.

04 sept. 2014, 09:57
Rasmussen: Rusia atacă Ucraina

Secretarul general al NATO a declarat joi că Rusia atacă Ucraina.

‘Ne confruntăm cu un mediu de securitate schimbat substanţial. Spre Est, Rusia atacă Ucraina‘, a declarat Anders Fogh Rasmussen jurnaliştilor la sosirea la summitul NATO care are loc într-un complex dintr-o staţiune de golf din afara oraşului Newport.

Întrebat despre planurile preşedintelui rus Vladimir Putin privind o încetare a focului în estul Ucrainei, Rasmussen a spus că Alianţa salută eforturile pentru găsirea unui acord de pace, dar că ceea ce contează este situaţia din teren.

Moscova neagă acuzaţia că a trimis trupe în Ucraina, însă NATO susţine că Rusia are peste 1.000 de militari care operează în estul Ucrainei.

Pe de altă parte, Rasmussen s-a declarat convins că aliaţii din NATO vor analiza cu seriozitate orice solicitare din partea guvernului din Irak de asistenţă în contextul confruntării cu insurgenţa jihadiştilor Statului Islamic.