Rastele pentru parcarea bicicletelor, instalate pe străzile din vecinătatea instituţiilor publice din Bucureşti

Publicat: Joi, 01 Iunie 2017 13:03 // Actualizat: Joi, 01 Iunie 2017 13:03 // Sursa: romaniatv.net

Pe străzile din vecinătatea instituțiilor publice de pe teritoriul municipiului București vor fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor, prevede un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 8 iunie.

"Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor respective, numai după obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București. Administrația Străzilor și primarii sectoarelor 1 — 6 vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri", se arată în proiect.

Citeşte şi PMB: S-a demarat procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru realizarea pistelor de biciclete pe 100 km

Potrivit expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, una dintre dimensiunile prin care se cuantifică nivelul calității vieții dintr-un oraș este gradul de mobilitate durabilă, în acest sens fiind necesare deplasări rapide, sigure, confortabile și eficiente și mai puțin poluante.

"Aceste cerințe nu pot fi satisfăcute decât prin utilizarea transportului alternativ, fie public, fie individual nemotorizat, pentru ambele necesitând a fi create facilități față de transportul individual. Pentru încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport, pe lângă construirea de căi dedicate acestora, este necesară și realizarea de facilități de parcare, mai ales în vecinătatea instituțiilor publice", se arată în document.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biciclete parcare bicilete piste biciclete
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H