Răsturnare de situaţie: Doar 36.000 de vehicule Volkswagen depăşesc nivelul emisiilor

Grupul german Volkswagen (VW) a anunțat că mai puține mașini noi decât a estimat inițial au un nivel subestimat al consumului de combustibil și al emisiilor de dioxid de carbon, transmite Reuters.

09 dec. 2015, 13:22

„Doar un număr redus de mașini noi au ajustate datele din catalog privind consumul de dioxid de carbon (CO2)’, respectiv aproximativ 36.000 de vehicule, se arată în comunicatul Volkswagen.

Luna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Cel mai mare producător auto european se așteaptă la costuri de cel puțin două miliarde de euro (2,19 miliarde de dolari) din cauza acestor noi dezvăluiri.

‘Impactul negativ asupra câștigurilor încă nu a fost confirmat, va depinde de rezultatele obținute în urma reluării măsurătorilor’, a anunțat grupul german.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.