Răsturnare de situaţie: Impresarul Alexandrei Stan scapă de urmărirea penală

Marcel Prodan, impresarul acuzat de Alexandra Stan că a bătut-o şi a şantajat-o, poate respira uşurat. Procurorii au dat, conform ultimelor zvonuri, neînceperea urmăririi penale, după ce dosarul său a fost cercetat de DNA Constanţa.

28 nov. 2013, 05:28

Alexandra Stan a depus în vară o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Constanţa, în care îl acuza pe impresarul său, Marcel Prodan, de şantaj, susţinând că acesta a ameninţat-o şi a lovit-o, pentru a o determina să renunţe la pretenţiile materiale solicitate în urma mai multor concerte.

Cum prejudiciul era mai mare de 10.000 de euro, dosarul a fost trimis la DNA Constanţa. În urma cercetărilor, se pare că procurorii au decis neînceperea urmăririi penale a impresarului, la baza acestei soluţii stând şi faptul că partea vătămată nu a susţinut agresiunea cu un certificat medico-legal, dar şi cu declaraţii ferme.
În plus, se pare că Alexandra şi Prodan şi-au negociat chiar şi împăcarea: „Alexandra s-a speriat după ce Marcel s-a decis să spună partea lui de adevăr. Printr-un intermediar, cei doi au convenit asupra unui pact de neagresiune verbală. În plus, Alexandra nu a dorit să-şi mai susţină plângerea, totodată primind şi acordul de a cânta piesele lui Prodan”, a mărturisit, pentru Libertatea, o cunoştinţă comună.

Scoaterea de sub urmărire penală a „învinuitului” Marcel Prodan, pentru infracţiunea de şantaj, apare,negru pe alb, într-un document oficial emis de Ministerului Public/DNA – Serviciul Teritorial Constanţa către Sursa Zilei. „La data de 22 noiembrie 2013, s-a dispus, de către Serviciul Teritorial Constanţa scoaterea de sub urmărire penală (n.r. -SUP) a învinuiţilor Prodan Vasile Marcel şi SC Maan Music Studio SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de articolul 131 din Legea nr.78/2000 raportat la articolul 194 alin. 1 Cod Penal, pe motiv că faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii”, se arată într-un comunicat al Parchetului General trimis către Sursa zilei.

Citeşte şi Alexandra Stan a lansat campania împotriva violenţei „Nu bate! Mai bine cântă!”

Cu toate acestea, Marcel Prodan nu scapă definitiv de problemele cu legea. Deorece şantajul a ieşit din calcul în acest caz, DNA nu se mai ocupă de el, dar Prodan este cercetat în continuare de Parchetul din Constanţa pentru săvârşirea infracţiunilor de de înşelăciune, şi lovire sau alte violenţe. „De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor, faţă de învinuitul Prodan Vasile Marcel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, prevăzută de articolul 215 alin. 1, 3 şi 5 din Codul Penal şi lovire sau alte violenţe, prevăzută de articolul 180 alin. 2 din Codul Penal şi a persoanei juridică SC Maan Music Studio SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de articolul 215 alin. 1, 3 şi 5 din Codul Penal şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei astfel formate în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa”, mai scrie în documentul emis de DNA Constanţa.