Răsturnare de situaţie în cazul AGENTULUI înjunghiat. Iniţial a fost desfigurat cu un BOX metalic. Cine este agresorul

Incepe sa se faca lumina in cazul politistului injunghiat in fata Spitalului "Sfantul Spiridon". Daca pana acum nu se stia cu exactitate ce s-a intamplat in club si in strada, iata ca acum au aparut detalii importante. Un barbat, deocamdata neidentificat, a inceput scandalul si l-a lovit cu pumnul in nas pe politist, apoi un jurist l-ar fi atacat pe politist in fata Spitalului "Sfantul Spiridon" cu un cutit. Si in acest moment se mai fac cercetari in acest caz, existand cateva date care se bat cap in cap

30 ian. 2018, 10:53
Răsturnare de situaţie în cazul AGENTULUI înjunghiat. Iniţial a fost desfigurat cu un BOX metalic. Cine este agresorul

S-au aflat detalii incendiare cu privire la scandalul din club care a dus ulterior la injunghierea politistului Iulian Dumitras de la Mascati, scrie bzi.ro. A fost aflat numele celui de-al doilea interlop implicat in aceasta poveste.

Citeşte şi Cazul poliţistului ieşean înjunghiat. Un bărbat de 42 de ani e acuzat de tentativă de omor. Procurorii cer arestarea lui

Este vorba despre Constantin Grigoriu, liderul unei retele de trafic de droguri care actiona in zona Iasiului, retea anihilata de politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) in anul 2013. In noiembrie 2017, judecatorii de la Tribunalul Iasi l-au condamnat pe acest Constantin Grigoriu, poreclit in lumea interlopa „Schelet”, la executarea unei pedepse de 8 ani si 10 luni de inchisoare. In acel dosar de trafic de droguri sentinta nu este definitiva si acesta este motivul pentru care Grigoriu inca nu a fost incarcerat.

Potrivit surselor, Grigoriu a profitat de faptul ca autoritatile s-au miscat destul de incet in acest caz si a fugit deja din tara. In acest moment, potrivit unor surse neoficiale, neconfirmate de organele de urmarire penala, Grigoriu este deja plecat in Franta. Multe dintre neclaritatile si neconcordantele cu privire la modul in care s-au derulat evenimentele in noaptea de sambata spre duminica si care au aparut in continutul unor materiale de presa, atat din Buna Ziua Iasi cat si in alte publicatii, sunt generate chiar de modalitatea deficienta in care au comunicat autoritatile.

De exemplu, pana in prezent, nu s-a spus absolut nimic despre grozaviile care au fost comise de-a lungul timpului de Radu Constantin Holban, cunoscut in lumea interlopa sub porecla de „Talaba”. Acesta este unul dintre cei mai notorii infractori ai Iasului, regasindu-se de-a lungul timpului atat alaturi de membrii clanului Corduneanu, cat si alaturi de cei ai clanului Bacauanu. A fost nelipsit de la multe dintre scandalurile care au socat Iasul, insa, despre aceste aspecte autoritatile judiciare nu au nimic pana in acest moment.

Acest Talaba are mai multe condamnari la activ si mai multe dosare penale in care este implicat. Una dintre primele fapte pentru care este condamnat vizeaza chiar o infractiune de ultraj, comisa prin anii 2000 impotriva unui politist. Desi pozeaza intr-un dezvoltator imobiliar de succes, in urma cu 10 ani acesta a fost condamnat inclusiv pentru furt calificat. Pentru unele dintre infractiuni a fost reabilitat de catre judecatori in anul 2013.

Una dintre cele mai ingrozitoare fapte comise de Talaba s-a petrecut in urma cu aproximativ 4 ani, exact in perioada in care judecatorii il reabilitau si considerau ca este un baiat cuminte. Atunci, la o petrecere de Revelion organizata la Restaurantul Onyx, i-a taiat cu o sticla scalpul unei tinere, incercand practic sa o decaloteze. Cu aceeasi ocazie, l-a lovit cu sticla in zona fetei pe prietenul fetei respective, reusind sa-i scoata mai multi dinti.

Despre acel dosar, care contine fapte de o gravitate cu totul extrema, autoritatile nu au spus nimic in aceste zile. Exista suspiciuni ca s-ar fi incercat de-a lungul timpului musamalizarea faptelor din acel dosar. Cei care il cunosc indeaproape pe acest Talaba stiu ca in prezent se ocupa cu fapte de camatarie si ca este un individ extrem de periculos. Tocmai pentru ca reprezinta un pericol pentru ordinea publica, acesta a si fost arestat preventiv aseara.

De asemenea, s-au speculat destul de multe lucruri despre comportamentul politistului in cadrul scandalului. Ei bine, din inregistrarile video surprinse de camerele de supraveghere din interiorul localului, se vede clar ca politistul statea linistit in zona barului, alaturi de prietena care il insotea, iar interlopii l-au abordat, incercand sa-i faca avansuri fetei. Politistul a incercat sa-i linisteasca, insa unul dintre golani, cel mai probabil acest Constantin Grigoriu, a venit pe la spate si l-a lovit puternic in zona fetei, provocandu-i o fractura nazala. Agentii de la club au intervenit destul de repede, au aplanat conflictul si i-au scos afara pe protagonistii povestii.

Afara ar mai fi existat un nou scandal, insa politistul a facut fata cu succes, reusind sa se impuna in fata a aproximativ cinci golani pusi pe scandal. Incercand sa evite un scandal de proportii in fata localului, a abandonat lupta si a plecat la spital.

In zona spitalului a aparut Talaba, impreuna cu Constantin Grigoriu si cu inca un prieten de-al sau. Vazand ca politistul este imposibil de doborat si ca a incansat mai multe lovituri de pumni, Talaba a scos cutitul incercand sa il omoare pe politist. A tipat la el si i-a spus in repetate randuri: „Bai, am sa te omor!”. Ceilalti doi prieteni ai lui Talaba au parut surprinsi ca acesta ar putea sa ajunga la comiterea unei crime, s-au dezis de ceea ce a facut el si au refuzat sa intervina.

Citeşte şi Un poliţist din Iaşi a fost înjunghiat după o altercaţie în club

Politistul s-a luptat eroic, incercand nu sa isi protejeze doar propria viata, ci si viata tinerei cu care era. Nu trebuie uitat faptul ca, in prima faza, Talaba a lovit-o pe tanara, aceasta fiind doborata la pamant. In conditii normale, daca nu ar fi fost nevoit sa o protejeze si pe Anastasia, Iulian Dumitras ar fi facut fata cu succes unui conflict in care era pus sa lutpe cu mai multi deodata.

Este unul dintre cei mai buni luptatori de la Mascati, fiind pus adesea sa faca fata unor situatii extreme. Colegii sai spun ca are niste abilitati sportive extraordinare, fiind inclusiv campion mondial la sporturi de contact si arte martiale. Iulian Dumitras este cunoscut in colectiv ca un angajat model, stiind de fiecare data sa stea departe de astfel de conflicte, sa aplaneze situatii tensionate si sa nu se foloseasca de abilitatile sale sportive decat in conditii absolut necesare.

Un politist din Iasi a fost atacat cu un cutit in fata Spitalului „Sfantul Spiridon” de catre un jurist. Totul pare desprins dintr-un film, dar, din pacate, este cat se poate de real.

Iulian Dumitras, sportiv de performanta si politist la Brigada de Actiuni Speciale (BOS), ar fi fost lovit de catre o persoana, inca neidentificata, in club, apoi a fost injunghiat in fata Spitalului „Sfantul Spiridon”.

Totusi, exista foarte multe semne de intrebare la mijloc. In club a avut loc o cearta, iar asta nimeni nu poate nega. Cum s-a petrecut intregul sir al actiunii este greu de spus.

Reporterii au aflat mai multe detalii in exclusivitate dupa ce au discutat cu mai multi martori. Chiar daca pare ciudat, o parte din declaratiile oficiale aparute in presa, in ultimul timp, legate de acest caz, sunt contrazise vehement de unii martori.

Arma alba denumita „BOX”

Iulian Dumitras, politist si dublu campion modial la karate, a fost lovit in interiorul clubului de un individ cu o arma alba denumita „box”. Politistul a fost lovit in nas, iar intr-o fractiune de secunda s-a umplut de sange. In scurt timp, s-a instalat panica si cativa indivizi s-au retras. Intr-un fel sau altul, s-a format un cerc in jurlul politistului lovit.

Totusi, raman cateva semne de intrebare la mijloc. Unii spun ca politistul Iulian Dumitras ar fi fost cel care a inceput scandalul, iar altii sustin contrariul.

„Iulian vorbea cu Radu Holban. A avut loc o discutie intre ei… Nu stiu daca se certau sau nu. Cert este ca la un moment dat Iulian a fost lovit de catre un individ cu un box pe la spate, dintr-o data”, a precizat un apropiat de-al politistului.

Aceasta varianta nu este insa „tolerata” de apropiatii lui Radu Holban. Acestia spun ca politistul ar fi fost cel care a dat primul cu pumnul, iar individul care a lovit cu box-ul a sarit in apararea lui Holban. „Politistul i-a dat lui Radu cu pumnul in gura. Dintr-un pumn l-a desfigurat. Atunci a sarit baiatul cu box-ul si l-a lovit pe politist”, a spus un apropiat de-al lui Holban.

Agresorul din club, cutitarul de la spital?

Surse ale reporterilor au precizat ca exista multe chestiuni care se bat oarecum cap in cap. Ca de fiecare data, adevarul este undeva la mijloc. Din cate se pare, cunostintele lui Holban spun ca probele impotriva lui sunt foarte putine si lasa de inteles ca nu el ar fi fost cel care l-a atacat pe politist la spital.

Totusi, cunostintele lui Iulian Dumitras spun ca Radu Holban a fost atacatorul. Desigur, lucrurile nu sunt nici pe departe chiar atat de simple. Vorbim despre o acuzatie extrem de grava, de tentativa de omor.

Magistratii au decis ca Radu Holban sa fie arestat pentru 30 de zile pentru comiterea acestei fapte. Pana aseara nu s-au stiut prea multe date despre barbatul care l-a lovit pe politist cu box-ul in nas, in club.

Surse ale reporterilor BZI au precizat in cursul noptii ca individul respectiv a fost identificat si indicat, iar astazi urmeaza sa fie la randul sau audiat de politisti. Se stie destul de clar ca politistul a fost atacat de doua ori. O data in club si o data la spital, dar ramane o intrebare pe buzele tuturor. La club a fost atacat de o persoana, iar la spital de alta persoana, sau este vorba de aceeasi persoana in ambele cazuri? Probabil ca asta ar putea face lumina in acest caz.

Declaratii vagi

Surse din cadrul anchetei au precizat ca declaratiile politistului, ale martorilor si ale inculpatului sunt oarecum contradictorii. La un moment dat s-a discutat in presa despre femeia care l-ar fi insotit pe politist. Se credea ca aceasta este iubita omului legii, insa se pare ca sunt doar cunostinte. Asta conteaza mai mult sau mai putin. Ar conta totusi daca femeia pe nume Anastasia C. si-ar aminti cine a lovit-o.

Din cate se pare, aceasta a precizat ca in club a consumat alcool si nu isi aduce aminte cine a lovit-o. In orice caz, chiar daca nu a necesitat internare, femeia a incasat o lovitura foarte puternica in zona capului.

Totusi, politistul ar fi spus destul de clar ca in fata Spitalului „Sfantul Spiridon” a fost lovit cu un cutit de catre Radu Holban. Cutitul folosit nu a fost insa gasit si unele voci spun ca, de fapt, nici nu ar fi existat. Procurorii insa, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri pe aceasta tema, au precizat destul de clar ca a fost folosit un cutit.

Legaturi cu clanurile mafiote?

In urma unor declaratii facute de anumiti indivizi in capitala, s-a vehiculat ca politistul Iulian Dumitras ar fi fost atacat la „pont” dupa ce ar fi fost recunoscut de cativa interlopi. Nu a fost nici pe departe asa. Poate ca pentru unele trusturi de presa a contat asocierea acestui scandal cu numele unor interlopi din Iasi, dar adevarul este altul. Iasul nu este atat de mare, de aceea oamenii ajung intr-un fel sau altul sa se cunoasca sau sa se recunoasca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa existe si legaturi stranse.