Răsturnare de situație în cazul bătrânului agresat de jandarmi la Parlament. Anunțul făcut de MApN

MApN vine cu noi informații după protestele de sâmbătă din București, în timpul cărora un bătrân a fost imobilizat de jandarmi.

21 feb. 2021, 20:12
Răsturnare de situație în cazul bătrânului agresat de jandarmi la Parlament. Anunțul făcut de MApN

Răsturnare de situație în cazul bătrânului agresat de jandarmi la Parlament.  În timpul protestelor de la Palatul Parlamentului, un bărbat care participa la eveniment, care nu purta mască și care nu ar fi vrut să se legitimeze, a fost imobilizat de jandarmi. Acesta a fost trântit la pământ și încătușat. El a spus că este ofițer în rezervă al Armatei Române.

Răsturnare de situație în cazul bătrânului agresat de jandarmi la Parlament. Anunțul făcut de MApN

MApN vine cu un detaliu nou și spune că omul nu figurează în evidențele MApN.

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, au anunțat cei de la MApN.

Un bătrân a fost pus la pământ, încătușat și târât în dubă de jandarmi în mijlocul străzii. Jandarmii l-au urmărit după ce a plecat de la protestul din fața Parlamentului. Victima este un ofiţer în rezervă şi a declarat în exclusivitate, pentru România TV, că va depune plângere penală împotriva organelor de ordine.

Toată scena a fost surprinsă într-o filmară de o femeie, care ţipa cu toată forţa la autorităţi să îl lase pe bărbat în pace. Într-o intervenţie pentru sursa citată, victima a făcut declaraţii tulburătoare în care a vorbit despre cum a decurs tot incidentul.

Omul spune că era să aibă soarta lui George Floyd şi a fost la un pas să rămână fără suflu după ce trei poliţişti s-au urcat pe el să îl imobilizeze. Bătrânul bătut de jandarmi depune plângere penală împotriva acestora. Simion Dascălu a povestit în exclusivitate pentru România TV cum a fost agresat și în dubă.

Citește și: Un bătrân bătut şi aruncat în duba jandarmilor, în faţa Parlamentului: Era să mor! M-au lovit cu capul de asfalt! – VIDEO