Răsturnare de situaţie în cazul Caracal. Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţiile despre crime

Gheorghe Dincă susţine la ultimele audieri că a ars-o pe Alexandra în mai puţin de două ore, folosind şi vaselina, nu aproape toată ziua, cum a declarat iniţial, anunţă sursele România TV.

09 sept. 2019, 16:04
Răsturnare de situaţie în cazul Caracal. Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţiile despre crime

Gheorghe Dincă şi-a schimbat radical declaraţiile cu privire la modul cum a scăpat de cadavrele victimelor. De altfel, după ce şi-a schimbat declaraţiile privind arderea Alexandrei, Cumpănaşu a cerut o contraexpertiză. „Cea de-a doua expertiză, însă, este una mult mai complexă. Și mai importantă, pentru că părinții Alexandrei, avocatul și noi am cerut procurorilor să ne explice în ce măsură nu au putut să reconstituie că Dincă a ars-o pe Alexandra”, a declarat Alexandru Cumpănașu în exclusivitate la România TV.

Gheorghe Dincă şi-a schimbat de mai multe ori detaliile din declaraţie privind moartea Alexandrei Măceşanu. Cu toate astea, conform declaraţiei originale, criminalul din Caracal a surprins-o pe Alexandra Măceşanu dezlegată în camera unde o ţinea sechestrată dar a văzut şi telefonul aprins, moment în care s-a enervat şi a lovit-o pe tânără atât de tare încât aceasta a căzut la podea, lovindu-se la cap. 

Atunci când Dincă a întrebat-o cu cine a discutat, aceasta ar fi spus că a vorbit cu mama ei, nu cu Poliţia. Gheorghe Dincă a declarat că nu a verificat telefonul, însă este posibil ca, ulterior, acest lucru să se fi întâmplat. Cu toate astea, detaliile sunt contradictorii, dat fiind că Gheorghe Dincă a fost surprins de camerele de luat vederi din Caracal ieşind în oraş după ce ar fi ucis-o pe Alexandra. Totul în timp ce, conform spuselor sale, ar fi ars trupul fetei în butoiul din curtea sa. 

Criminalul de la Caracal a mărturisit că Luiza Melencu era o fată extrem de frumoasă și că nu s-a putut abține pentru că era atras și de parfumul său.

De altfel, acesta a mai declarat faptul că nu s-a înțeles cu Luiza Melencu cu privire la rămânerea ei în casa lui. Au existat mai multe contradicții în ceea ce privește rămânerea Luizei în casă. Dincă susține că a ucis-o în aceeași zi, dar a durat mult mai mult să scape de ea. Surse spun că Luiza a rămas mai mult timp în casa criminalului.

 

Procurorii DIICOT arată în comunicat că medicii legişti le-au furnizat un raport de expertiză referitor la analizele tuturor probelor biologice recoltate de investigatori din cazanul în care Alexandra Măceşanu a fost incinerată de Gheorghe Dincă. Redăm, mai jos, comunicatul DIICOT: „Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În cursul acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin. De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%“.