Răsturnare de situaţie în cazul Elodia. Cristian Cioacă ar putea scăpa de închisoare

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, soția sa, ar putea fi eliberat din închisoare. El execută o pedeapsă de 15 ani și opt luni pentru lovituri cauzatoare de moarte, fiind condamnat în urma unui proces care s-a încheiat în anul 2012.

16 ian. 2023, 12:42
Răsturnare de situaţie în cazul Elodia. Cristian Cioacă ar putea scăpa de închisoare

Cazul datează din vara lui 2007 când autoritățile au fost sesizate de soțul avocatei, polițistul Cristian Cioacă, în legătură cu dispariția acesteia. Femeia era de negăsit, iar singurul suspect, ultimul despre care s-a stabilit că o văzuse în viață, era soțul.

Cristian Cioacă a anunțat dispariția Elodiei Ghinescu abia după o săptămână, iar acest lucru l-a plasat pe primul loc în rândul suspecților. El a fost acuzat de moartea femeii, deși cadavrul nu a fost descoperit niciodată. Anchetatorii au presupus că motivul crimei ar fi fost gelozia, polițistul Cioacă având suspiciuni că este înșelat cu un alt bărbat.

După cinci ani de procese, în anul 2012, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Inițial, pedeapsa dictată de instanță a fost mai mare, însă a fost redusă.

Conform legii, Cristian Cioacă ar fi eligibil pentru eliberare condiţionată după ispăşirea a trei sferturi din pedeapsa primită. Iar acest termen este pe cale să se împlinească dat fiind că la calculul zilelor de închisoare executate se ține cont de perioadele lucrate sau de cele petrecute în arest preventiv, potrivit EVZ.

Avocata familiei avocatei Elodia Ghinescu, Crina Radu, a făcut o serie de comentarii legate de posibila eliberare a fostului polițist. Avocata pune la îndoială corectitudinea sentinței pronunțată de instanță în cazul lui Cristian Cioacă.

Citeşte şi: PICCJ: NEGULESCU E VINOVAT! Parchetul General critica in termeni duri sentinta Inaltei Curti de achitare a fostului procuror DNA Mircea Negulescu. PICCJ cere desfiintarea sentintei si constatarea vinovatiei lui Negulescu pentru dosarul fabricat impotriva fostului deputat Vlad Cosma: “Afirmatiile instantei sunt cinice”. Cosma scoate artileria grea: avocatul Horia Miclescu!

„Inițial pedeapsa a fost mai mare, de 18 ani. Însă dumnealui (n.r. Cristian Cioacă) a contestat sporul ce i s-a acordat și Instanța din Pitești i-a înlăturat din spor și a rămas doar 15 ani și opt luni. Din acest considerent spun eu că nu a avut în vedere la acel moment – și poate că nici la acest moment nu o să aibă în vedere – adevăratele aspecte care ar conta în acest dosar și anume: faptul că dumnealui nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptei, că a săvârșit fapte deosebit de grave, a încercat să șteargă urmele crimei, a dat publicității conținutul corespondenței electronice a Elodiei”, a explicat avocata Crina Radu.

În opinia sa instanța trebuie să aibă în vedere că fostul polițist Cristian Cioacă nu și-a recunoscut faptele și a încercat să șteargă urmele crimei comise. Iar acest lucru contează mai mult decât comportamentul avut în penitenciar, dat fiind că familia victimei, Elodia Ghinescu, nu este pe deplin edificată în legătură cu soarta acesteia.

„Instanța ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte și nu că a avut un comportament normal în închisoare, așa cum trebuie să îl aibă orice deținut. Eu am suspiciuni în modul în care se va desfășura și acest dosar”, a declarat avocata, conform Antena3.ro.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru Fane Văncică, la început de an! Interlopul rămâne în arest și urmează să fie executat silit