Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Anunţ de ultimă oră de la medici

​Florin Piersic a ajuns la primul dintre cele patru spitale unde a fost tratat - Spitalul Militar din Cluj - pe data de 17 aprilie, „cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii”, iar simptomele „au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital”, arată Spitalul Militar din Cluj, într-un comunicat transmis vineri.
Filip Stan
17 mai 2024, 17:03
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Anunţ de ultimă oră de la medici
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Adrian Marinescu: "Pericolul mare a trecut!" / foto: colaj Fanatik

În timpul internării lui Florin Piersic la Spitalul Militar din Cluj-Napoca au apărut în spațiul public o serie de speculații, informații contradictorii și incomplete despre starea sănătății sale și tratamentul pe care îl primea, ceea ce a determinat unitatea sanitară să vină cu  precizări cu privire la îngrijirea și tratamentul medical de care a avut parte marele actor.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru, cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia, transmitem informații suplimentare în legătură cu actul medical acordat de către instituția noastră.

Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei. Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic.

Florin Piersic, anunţ de ultimă oră. Telefonul Maestrului sună non-stop
S-au recoltat încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu. Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.

Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie. Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București.

În ceea ce privește relaționarea cu mass-media pe acest subiect, precizăm faptul că instituția noastră a respectat dorința familiei și prevederile legale privind activitatea de informare și relații publice în Ministerul Apărării Naționale”, a informat Spitalul Militar din Cluj Napoca.

Spitalul Militar din Cluj precizează că a decis să ofere aceste informații „cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia (…) având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru”.

Tratat în patru spitale într-o lună

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost tratat, în ultima lună, în patru spitale, două din Cluj și două din București. Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. La finalul lunii aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș. La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

Vin vești bune în legătură cu starea de sănătate a lui Florin Piersic. Ce spun medicii de progresul postoperatoriu al marelui actor:

Florin piersic este în prezent internat într-un copartiment septic în cadrul Spitalului de Ortopedie Foișor din București, asta după ce medicii au considerat că nu mai are nevoie de terapie intensivă. Starea de sănătate a actorului s-a îmbunătățit considerabil.

Florin Piersic face progrese considerabile. Marele actorul a început să meargă singur

Vestea bună este că Florin Piersic poate să meargă singur cu ajutorul unui cadru, iar medicii depun eforturi uriașe astfel încât marele actor să poate să meargă pe cont propriu cât mai repede, întrucât își dorește să se întoarcă pe scenă.

În ceea ce privește procesul infecțios, de asemenea, tratamentul își face efectul iar infecția este eliminată din organism. Medicii atrag însă atenția că va mai dura până când actorul se va recupera complet, fiind un proces de lungă durată. În momentul de față, starea lui Florin Piersic este stabilă și face progrese.

Florin Piersic, vizitat de soție și de fiul cel mic la spital. Cum se simte actorul

Reamintim că în urmă cu aproximativ opt săptămâni marele actor a fost operată de Urgență la Spitalul de Ortopedie Foișor.  Medicii i-au scos vechea proteză care reprezenta o mare sursă de infecție și i-au implantat o nouă proteză provizorie cu o pompă de antibiotic. De atunci, starea de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ.

Nu se pune problema de o nouă intervenție chirurgicală în perioada următoare. Medicii spun că în momentul de față cel mai important este ca Florin Piersic să se recupereze complet.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!