Răsturnare de situaţie în cazul jurnalistei „ameninţată” de Biserica Ortodoxă. A fost victima unei glume

În urmă cu o lună, jurnalista Diana Oncioiu anunța că a fost amenințată telefonic de un individ, care i-a transmis să nu mai scrie despre treburile private ale Bisericii Ortodoxe. "Mi-au spus că îmi vor rupe capul, dacă mai continui să mă documentez", spunea ziarista, la vremea respectivă.

09 iul. 2019, 15:20
Răsturnare de situaţie în cazul jurnalistei „ameninţată” de Biserica Ortodoxă. A fost  victima unei glume

Amenințarea se referea la articolele pe care jurnalista le-ar fi scris despre abuzurile sexuale asupra elevilor de la Seminarul teologic din Huși, dezvăluiri care ar fi dus la îndepărtarea din funcție a episcopului Corneliu Bârlădeanu.

Tânăra a depus plângere la Secția 4 din București, care a demarat imediat o anchetă. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că, săptămâni la rând, judiciariștii au încercat să dea de urma individului care ar fi amenințat-o pe jurnalistă.

Zilele trecute, după investigații ample și interceptări ale aparatului de pe care s-a sunat, polițiștii au dat de urma „infractorului”. În urma audierilor, s-ar fi stabilit că cel care a sunat a folosit telefonul unui prieten.

Diana Oncioiu a dat și ea cu subsemnatul în fața anchetatorilor. Numai că surpriza acum a venit! Cei doi tineri luați pe sus de judiciariștii Secției 4 din Capitală au recunoscut că totul ar fi fost o glumă. Mai ales că jurnalista ar fi recunoscut că îi cunoaște pe cei doi.

„Dacă ei spun că a fost o glumă, înseamnă că așa a fost”, a spus tânăra, după care cei trei au plecat, împreună, de la secția de poliție. Nu înainte, însă, ca cel care ar fi făcut amenințarea să le spună anchetatorilor că jurnalista Diana Oncioiu își va retrage plangerea.


loading...