Răsturnare de situaţie în cazul marinarului dispărut în apele Siciliei. „Vlad nu s-a sinucis….”

Mama marinarului dispărut în urmă cu o lună de zile în apele Siciliei vrea să meargă până în pânzele albe pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul său. Emilia Nicolescu le-a spus criminaliştilor şi judiciariştilor bucureşteni că nu crede în ipoteza sinuciderii, spre care ar înclina autorităţile din Malta (ţara armatorului) şi Olanda (asigurătorul navei), ea declarând că va cere ca toţi membrii echipajului să fie supuşi la detectorul de minciuni.

30 apr. 2015, 08:39
Răsturnare de situaţie în cazul marinarului dispărut în apele Siciliei. „Vlad nu s-a sinucis….”

Continuând să monitorizeze pas cu pas cazul „Vlad Nicolescu-marinarul dispărut în apele Siciliei”, ziarulring.ro a aflat că Parchetul Capitalei a demarat la modul cel mai serios cu putinţă o anchetă penală care să stabilească, fără putinţă de tăgadă, ce s-a întâmplat la bordul navei în noaptea de 29-30 martie 2015.

Citeşte şi Noi ipoteze în cazul marinarului român dispărut pe mare. Rudele şi prietenii exclud varianta sinuciderii

Până în prezent, în ancheta condusă de procurorul criminalist Adi Ţârlea s-a stat de vorbă cu comandantul navei şi a fost audiată Emilia Nicolescu, mama celui dispărut. „Am început verificările. Am audiat-o pe mama marinarului dispărut. Am înţeles că şi autorităţile malteze, statul de înregistrare a navei, au făcut verificări, au făcut cercetări pe vas, undeva într-un port din Spania. Urmează să luăm şi noi legătura cu ei să vedem care este situaţia. Vom lua legătura şi cu firma care l-a trimis pe el la bord. Şi cu comandantul vasului am stat de vorbă şi ne-a dat nişte informaţii”, a spus unul dintre anchetatori care a dezvăluit că „este începută urmărirea penală in rem pentru omor, conform procedurii standard”, dar se iau „în calcul toate aspectele, toate ipotezele de lucru: crimă, accident, sinucidere”.

Mama lui Vlad Nicolescu a povestit ce le-a spus anchetatorilor şi ce crede despre dispariţia fiului său. „Am fost la IGPR pentru prelevare de probe în ideea că, dacă Doamne fereşte, se găseşte corpul fiului meu, să aibă material ADN pentru comparaţie. Am fost şi la Poliţia Capitalei, la Serviciul Omoruri, pentru a spune tot ce ştiu în legătură cu dispariţia lui Vlad. Le-am spus anchetatorilor că eu nu cred că a fost sinucidere, dându-le toate detaliile şi declarându-le tot ce cred eu, tot ce ştiu, tot ce simt. Le-am indicat şi cu cine să mai ia legătura”, a povestit Ema Nicolescu.

Citeşte şi Un român, UCIS în BĂTAIE pe o şosea în Italia

Întrebată ce ştie şi ce le-a spus anchetatorilor despre momentul dispariţiei fiului său, acesta a spuns: „Din ce am înţeles eu, în seara de 29 martie, în intervalul orar 23.00-24.00, Vlad s-a dus la cabina lui Cătălin, ofiţerul care zice că era foate bun prieten cu el, şi a încercat de 2-3 ori să intre în vorbă cu acesta. Mă duc cu gândul la orice. Poate avea ceva pe suflet şi voia neapărat să-i comunice celui mai bun prieten sau poate altceva l-a făcut să fie atât de insistent. Cătălin i-a zis lui Vlad să-l lase că la ora 24.00 intră în cart. Mai departe, ultimul care a vorbit cu Vlad a fost şeful mecanic, un bulgar, undeva după ora 23.30. Dispariţia au constatat-o dimineaţa, pe 30 martie. În această perioadă de 6-8 ore, putea să se întâmple orice cu Vlad. De aceea eu spun că nu cred că el s-a aruncat în mare, nu cred că el s-a sinucis (…) Indiferent de cât de mare a fost furtuna, pantalonii au rămas pe punte, iar ţigările, ceasul şi bricheta au rămas nemişcate pe masă. La o furtună mult mai mică, pachetul de ţigări nu stă neclintit pe masă. De aceea sunt multe care mă duc cu mintea la cu totul alte lucruri…”.