Răsturnare de situație în cazul morţii fetiței de 2 ani din Galați. Tatăl ei a fost reţinut după efectuarea necropsiei

Răsturnare de situație în cazul fetiței de 2 ani din Galați care a murit în condiții suspecte. Tatăl copilei a fost reținut pe procurori pentru 24 de ore, după ce raportul legiştilor a indicat că fata a murit din cauza violențelor repetate. Procurorii au schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor asupra unui membru al familiei.

09 iul. 2021, 14:21
Răsturnare de situație în cazul morţii fetiței de 2 ani din Galați. Tatăl ei a fost reţinut după efectuarea necropsiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe tatăl fetei de doi ani, din Iveşti, care a murit la Spitalul de Copii. Rezultatele autopsiei au arătat că victima a fost lovită repetat, corpul copilei fiind plin de vânătăi.

După necropsie, s-a schimbat şi încadrarea faptei, din ucidere din culpă, în omor asupra unui membru al familiei. Tatăl va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi: Un pedofil din Cluj a fost prins exact când încerca să violeze fetiţa de 8 ani a unui prieten. Bărbatul este recidivist şi a mai agresat trei fetiţe

Vă reamintim că o fetiţă de doi din localitatea Iveşti a fost găsită, joi, în stop cardiac la domiciliu de către personalul medical. Echipajul medical fusese chemat de părinţi. Aceștia le-au spus cadrelor medicale că fata s-a înecat, dar salvatorii nu au găsit corpuri străine în organism. În ciuda manevrelor de resuscitare, fetiţa nu a putut fi salvată.

„O fetiţă de doi ani a fost preluată de un echipaj de al nostru de la Ambulanţă. A fost găsită în stop cardiac, deşi iniţial părinţii ar fi spus că s-a înecat cu ceva. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD cu medic. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără răspuns. Nu a fost găsit niciun corp străin, nici de către personalul nostru, nici de cei de la SMURD”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, Mihai Polinschi.

Citeşte şi: Tragedie în Neamț! O fetiță de trei ani a murit, după ce unchiul ei i-a dat foc