Răsturnare de situaţie în cazul morţii soţilor Maleon. Prietenii lor rup tăcerea după înmormântarea celor doi

Soţii Anda şi Bogdan Maleon au fost înmormântaţi joi, la cimitirul din Iasi. Cuplul a fost găsit fără suflare în prima zi de Crăciun. Aceştia au fost conduşi pe ultimul drum de colegi şi studenti, dar şi de prietenii apropiaţi care nu cred că cei doi s-au sinucis.

29 dec. 2017, 12:34
Răsturnare de situaţie în cazul morţii soţilor Maleon. Prietenii lor rup tăcerea după înmormântarea celor doi

Principala ipoteza este dubla sinucidere, insa ce a putut duce la o asemenea decizie ramane un mister. Femeia si-a luat prima viata, in jurul orei sase dimineata. Dupa trei ore, a urmat-o sotul.

Anda si Bogdan s-ar fi spanzurat dupa ce au consumat o cantitate mare de alcool. Pana in acest moment, s-au vehiculat mai multe motive care i-ar fi impins pe cei doi sa recurga la un asemenea gest. Anda pierduse o sarcina, aflase ca nu poate sa aiba copii sau ca sotul o insela. Toate variantele nu au fost confirmate de familie sau apropiati.

„Ca profesor era foarte calm. Un monument de calmitate. Niciodată nu se enerva, ne pare tare rău, anul acesta plănuiam să refacem vechile efigii de pe bibliotecă, vechea stema a României Mari şi efigiile regilor Carol I şi Ferdinand, mulţi dintre noi credem că nu s-ar fi sinucis. Toată lumea îl ştia că un profesor exemplar”, a declarat Emanuel Man, presedintele Ligii Studenţilor de la Universitatea Al. I. Cuza.

Cei doi aveau funcţii importante în oraş. Câştigau bine. De curând s-au mutat într-o casă frumoasă pentru care au făcut credit de câteva zeci de mii de euro.

Descoperire uluitoare despre soţii sinucigaşi de la Iaşi. Ce au aflat anchetatorii despre Anda Maleon şi averea familiei

Misterul tragediei ar putea fi risipit prin expertiza informatică a telefoanelor mobile şi a mail-urilor celor doi soţi, lucruri care au fost deja cerute de anchetatori. Procurorii continua cercetarile in acest caz. Ei au descoperit ca in noaptea fatidica, cei doi se pregateau sa impodobeasca bradul de Craciun, dovada fiind ornamentele gasite intr-una dintre camere. Mai mult de atat, usa casei lor a fost gasita descuiata.

Cel care a intrat primul in casa celor doi dupa tragedie a fost Liviu Pilat, coleg si prieten bun al Andei si Bogdan Maleon. Barbatul a oferit un interviu pentru Ziarul de Iasi, in care a povestit cum a mers acasa la sotii Maleon, dupa ce acestia nu au ajuns la masa de Craciun la care erau invitati.

Mărturia cutremurătoare a barbatului care i-a găsit morţi pe soţii Maleon: Când am ajuns la etaj, în capăt, l-am văzut pe el atârnat