Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a oferit o primă reacție în scandalul de dopaj al Simonei Halep, după ce au apărut informaţii conform cărora fostul lider WTA ar fi contestat deja suspendarea provizorie.

29 oct. 2022, 08:35
Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS
Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Deși se părea că ar fi făcut acest lucru, sportiva nu a depus încă nici o contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă la US Open.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu rupe tăcerea în scandalul în care e implicată Simona Halep: „E victima nevestei antrenorului. I-a făcut o manevră. Își bat joc de ea toate nulitățile

TAS a transmis că nu a primit nimic oficial de la româncă în legătură cu cazul de dopaj în care este implicată. „Până astăzi și din câte știm, TAS nu a înregistrat nicio procedură care să o implice pe Simona Halep”, se arată în răspunsul transmis către Știrile Pro TV.

La rândul lor, şi avocații Simonei Halep au confirmat acest lucru: „Apelul la TAS este o fază ulterioară celei în care ne aflăm noi acum. Mai sunt nişte etape intermediare şi acestea se vor parcurge înainte de TAS”.

Citeşte şi: Victor Ciutacu o face praf pe Simona Halep: „Iese umilitor din scenă! I-a trecut vremea!”

Simona Halep riscă o suspendare de cel puțin 12 luni

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.