Răsturnare de situaţie în cazul șoferiței care a accidentat mortal patru muncitori care lucrau pe o stradă în Iaşi. Procurorii au schimbat încadrarea juridică

Adina Ghervase, şoferiţa din Iaşi care a accidentat mortal patru muncitori ai Citadin care lucrau pe o stradă în Iaşi, rămâne în arest. Judecătorii au admis cererea de prelungire a arestului preventiv. De asemenea, cazul se mută la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică.

11 aug. 2022, 14:46
Răsturnare de situaţie în cazul șoferiței care a accidentat mortal patru muncitori care lucrau pe o stradă în Iaşi. Procurorii au schimbat încadrarea juridică

Instanţa a prelungiret mandatul de arestare pentru Adina Ghervase, șoferița care a accidentat mortal patru muncitori care lucrau pe o stradă în Iaşi.

„Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive privind-o pe inculpata Adina Iuliana Ghervase, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatei pe o perioadă de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpată şi procuror”, au decis joi judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

De asemenea, recent anchetatorii ieșeni au schimbat încadrarea juridică în cazul femeii suspectate că a dat cu mașina peste patru muncitori ai societății Citadin. Așadar, în loc de ucidere din culpă, acum, Adina Iuliana Ghervase este cercetată pentru omor calificat, potrivit BZI.ro.

Pe 17 iunie 2022, patru muncitori ai Citadin au murit, după ce au fost spulberaţi de o şoferiţă care circula cu viteză mare în oraş.

Şoferiţa anchetată în cazul accidentului mortal din Iaşi i-a spulberat pe cei patru muncitori, după ce a circulat în oraş cu aproape 150 de kilometri pe oră. Mai mult, femeia de 39 de ani avea o alcoolemie de 1,13 la mie, au precizat anchetatorii în raportul de expertiză dinamică.