Răsturnare de situaţie în cazul tinerei spulberate pe trecerea de pietoni. Şoferul, condamnat la închisoare cu executare

După ce iniţial a primit o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, Liviu Neculicioiu, şoferul vinovat de producerea accidentului din mai 2015, în urma căruia o tânără a intrat în comă, iar copilul cu care era însărcinată a murit, a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

16 feb. 2016, 13:11
Răsturnare de situaţie în cazul tinerei spulberate pe trecerea de pietoni. Şoferul, condamnat la închisoare cu executare

Potrivit deciziei instanţei de la Braşov, apelul formulat de Laurenţiu Ganea, soţul Iuliei, tânăra spulberată pe trecerea de pietoni, a fost admis, iar hotărârea pronunţată de Judecătoria Braşov, prin care şoferul era condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare, a fost desfiinţată, scrie voceatransilvaniei.ro. 

Instanţa precizează că a înlăturat dispoziţiile privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante şi că dispune executarea în regim de detenţie a pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare.

Curtea de Apel a menţinut însă dispoziţiile privind plata unor despăgubiri de 9.997,56 lei cu titlu de pretenţii civile reprezentând daune materiale și a sumei de 60.000 de euro cu titlu de pretenţii civile reprezentând daune morale. Plata acestor pretenţii revine în sarcina asiguratorului, respectiv a companiei Euroins.

Laurenţiu Ganea, soţul Iuliei, a precizat că speră ca „încet încet să se facă dreptate”, dar a recunoscut că această condamnare cu executare nu îl „încălzeşte”.

Iulia Ganea, tânăra spulberată pe trecerea de pietoni, se află în continuare în comă, iar soţul ei încearcă acum să strângă bani pentru ca aceasta să fie operată în străinătate.