Răsturnare de situaţie în dosarul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata rupe tăcerea: „Este oribil ce s-a întâmplat!”

Dosarul morții lui Petrică Mîţu Stoian bate pasul pe loc iar avocata Carmen Obârșanu amenință cu plângeri împotriva procurorului pe care îl acuză că a blocat ancheta.

15 ian. 2024, 11:25
Răsturnare de situaţie în dosarul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata rupe tăcerea: „Este oribil ce s-a întâmplat!”

Petrică Mîţu Stoian a murit pe 6 noiembrie 2021, într-un spital din Reșița, din cauza unui șoc traumatic. Artistul apelase la un tratament cu oxigen hiperbaric pentru a scăpa de efectele pe care le-a avut infecția cu COVID-19 asupra sănătății lui. Moartea sa a lăsat multă durere în sufletele celor ce l-au cunoscut, dar și a celor care i-au iubit melodiile.

Au trecut doi ani și două luni de când Petrică Mîţu Stoian a trecut la cele veșnice și nimeni nu e vinovat de moartea artistului. Ancheta s-a poticnit la procuror, susține avocata Carmen Obârșanu, pe care îl acuză că nu vrea să soluționeze obiecțiunile făcute chiar și de Poliție. Avocata surorii lui Mîțu mai susține că s-a mers pe premiza: mortul e de vină, scrie starpopular.ro.

”Am făcut obiecțiuni din iulie 2023 și de atunci am înștiințarea că dosarul stă în biroul procurorului și nu îi dă drumu. Am fost la medicină legală, nu au primit niciun fel de obiecțiuni. Am sunat la Caraș Severin, obiecțiunile făcute de mine și de polițist, sunt în biroul procurorului. Procurorul refuză să le dea drumu la medicină legală să intervină prescripția. Mai sunt câțiva ani până la prescripție, dar presupune și judecarea.

Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian dezvăluie noi detalii despre procesul decesului artistului: „Se întinde prea mult acest proces pentru că este vorba de o culpă medicală pe care medicii o acoperă”

Faptul că nici pentru o persoană publică nu se depune un minim de diligență, înseamnă că există o corupție generalizată în sistemul judiciar. Procurorul este apărat de jandarmi, nu ai voie să te apropii de el sau să-i reproșezi ceva. O să fac și sesizare la Inspecția Judiciară și, în cele din urmă, cred că o să fac o plângere penală împotriva procurorului și o să cer să plece dosarul de acolo.”, a declarat avocata familiei regretatului artist pentru starpopular.ro.

Clinica din Reșița unde Petrică Mîțu Stoian a mers să se trateze în camera hiperbarică a fost amendată, dar a obținut o înjumătățire a amenzii. Ba chiar ar mai fi primit de la Ministerul Sănătății o sumă mare de bani în urma unei hotărâri date de Înalta Curte de Casație și Justiție. Totodată, avocata Carmen Obârșanu susține că suma de opt mii de lei, pe care Petrică Mîțu Stoian a plătit-o pentru tratamentul de la clinică, i-a fost restituită lui Doru Gușman. Maria Tarchilă, sora regretatului artist, este extrem de mâhnită în privința demersurilor care se fac în privința dosarului.

Războiul pe averea lui Petrică Mîțu Stoian continuă la doi ani de la moartea regretatului artist. Sora cântărețului luptă să recupereze lucrurile fratelui din casa lui Doru Gușman
”Este total nemulțumită, suferă! Omul acesta a fost bun cât a trăit și după ce a murit, i s-a întors spatele. Este oribil ceea ce se întâmplă. Procurorii ăștia vor bani mulți, muncă puțină și, eventual, dacă pot să mai manevreze câte un dosar, să-l închidă.”, a mai spus avocata Carmen Obârșanu.

Constantin Enceanu, declarații sfâșietoare despre Petrică Mîţu Stoian. ”A fost prea dură moartea lui Petre”

”Relația mea cu Petre a fost una dintre cele mai frumoase relații de prietenie și de bun exemplu pentru foarte mulți din showbiz, și nu numai din showbiz, din viața asta de zi cu zi. Nu știu de ce, dar de când ne-am cunoscut și, mai ales, de când am devenit colegi, am simțit o apropiere, ca oameni, extraordinar de puternică între noi. Ne citeam gândurile din priviri, foarte ușor ne completam, exista acea chimie(…) Petre, prin felul lui de a fi, prin șarmul lui, a reușit ca relația noastră să se apropie, a realizat că în mine are un prieten de încredere, pentru că de foarte multe ori ne sfătuiam, lucrul ăsta ne-a făcut să ne apropiem foarte mult”

, a declarat Constantin Enceanu, potrivit kanald.ro.

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani

Petrică Mîţu Stoian

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.