Răsturnare de situaţie în procesul criminalului de pe Facebook. Ce a declarat asasinul în faţa judecătorilor

Asasinul de pe Facebook, aşa cum a devenit cunoscut bărbatul care acum aproape un an a sugrumat şi înjunghiat cu şurubelniţa, pe un câmp, o fată pe care o cunoscuse pe Facebook, i-a uimit pe judecători, la primul termen din proces.

17 sept. 2015, 10:07

Nicu Cristea negase în permanenţă crima odioasă pe perioada anchetei şi a respins orice probă care îi era adusă şi care demosntra că el este cel care a omorât-o pe Eliza Dragne, scrie spynews.ro. Chiar dacă la testul poligraf rezultatul a fost în defavoarea lui, „criminalul de pe Facebook” nu a recunoscut nimic, însă nici nu a venit cu o altă posibilă variantă.

Citeşte şi Profesoara din Roman care şi-a tranşat soţul a fost reţinută

Zilele au trecut, iar arestul l-a făcut să-şi schimbe atitudinea, iar în faţa judecătorilor a avut o cu totul altă atitudine. Cu capul plecat, din boxa acuzaţilor, Cristea a spus doar atât: „Recunosc ce am făcut. Regret fapta. Sunt de acord cu rechizitoriul procurorului”.

Avocatul familiei Elizei Dragne au cerut magistraţilor schimbarea încadrării juridice din omor, în omor prin schingiure.

A sugrumat-o cu un şnur şi a lăsat-o pe câmp

Pe 21 noiembrie 2014, tânăra s-a întâlnit cu Nicu Cristea şi au plecat, cu maşina lui, în comuna Lăceni, de unde trebuia să ia o prietena de-a fetei. Cei trei ar fi trebuit să ajungă în Roşiorii de Vede, la un restaurant cu lăutari. Pe câmp, însă, între Eliza şi Nicu s-a iscat o discuţie care a degenerat în bătaie. Individul a înţepat-o, de mai multe ori, cu o șurubelniţă în zona gâtului. A lovit-o până a desfigurat-o, iar mai apoi a sugrumat-o cu şnurul de la hanorac.

Citeşte şi Un bărbat a fost TRANŞAT de propria soţie, în Neamţ

Într-un final, fata a fost abandonată pe câmp, iar agresorul a plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu ultimele puteri, Eliza a reuşit să se târască până la drumul principal, unde a fost găsită de un şofer care trecea prin zonă. Avea urme de târâre pe corp şi ciulini în păr. La spital, pentru scurt timp, Eliza şi-a revenit şi a rostit numele criminalului. Câteva ore mai târziu, tânăra a intrat în comă, apoi a fost transferată la un spital din Capitală, unde a decedat.