Răsturnare de situație în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. A fost descoperit adevăratul vinovat

Avocații Simonei Halep susțin că au descoperit cine se face vinovat în scandalul de dopaj în care este implicată sportiva româncă. Aceștia spun că persoana respectivă ar fi recunoscut și se așteaptă ca dosarul sportivei să fie soluționat în prima parte a anului 2023.

17 dec. 2022, 18:39
Răsturnare de situație în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. A fost descoperit adevăratul vinovat

Răsturnare de situație în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Avocații sportivei fac tot posibilul să o scape de suspendare și susțin că au descoperit cine se face vinovat de doparea tenismenei.

Citește și Detaliul care ar putea-o salva pe Simona Halep de suspendare: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei”

Răsturnare de situație în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep

Aceștia spun că persoana respectivă și-ar fi recunoscut vina și că ar putea să apară în fața instanței de judecată la procesul care va avea loc în prima parte a anului viitor.

„Dacă ar fi să analizăm puțin mai în detaliu situația Simonei Halep și cazul care a răsunat pe întreg mapamondul, în legătură cu presupusul dopaj, prin raportare la dreptul penal spre exemplu, acolo unde eroarea sau intoxicația nevoluntară sunt cauza exoneratoare de răspundere, atunci putem spune cu certitudine că Simona Halep nu ar trebui să sufere nici un fel de repercusiune.

În mod clar nu putem să precizăm că după sute de teste de dopaj și atâtea zeci de titluri de campion totul s-ar fi datorat unor substanțe interzise, iar faptul că o altă persoană a recunoscut că a dat acest medicament ce conținea Roxadustat, vine și face o asemenea declarație, bineînțeles că poate să aibă un dublu sens”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru Wowbiz.

Adrian Cuculis susține că și că avocații Simonei Halep trebuie să demonstreze această ipoteză și să îi convingă pe jurați că nu au influențat în niciun fel declarația persoanei care și-ar fi recunoscut fapta.

„(n.r. – despre persoana care ar fi dopat-o pe Simona Halep) Fie a apărut în acest moment fiindcă este prielnic pentru anchetă și bineînțeles cu raportare la ceea ce v-am spus mai sus apare ca o cauză de exonerare de răspundere, fie realmente această persoană și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și atunci ales cumva să iasă și să spună adevărul.

În tot cazul, proba despre care vorbim este probată cu declarația acelui martor sau acelei persoane. Dar în același timp s-ar putea face, și probabil că s-ar fi dispus, expertiză cu privire la cât de mult poate și a influențat rezultatul Simonei Halep acest medicament interzis”, a mai spus avocatul.

Citește și O nouă lovitură primită de Simona Halep. Anunţ oficial făcut de WTA