RĂSTURNARE DE SITUAŢIE: Lovitură de la ANAF pentru milioane de români

Publicat: Joi, 15 Noiembrie 2018 14:19 // Actualizat: Joi, 15 Noiembrie 2018 14:19 // Sursa: romaniatv.net

Sa presupunem ca de la 01 decembrie 2018 salariu minim va fi suma de 2080 lei pentru cei fara studii superioare si 2350 lei pentru cei cu studii superioare.

Foto: capital.ro

In acest caz toti cei ce au venituri extrasalariale si datoreaza contributia la sanatate sau la pensii - probabil peste 1.000.000 de persoane, trebuie sa redepuna declaratia unica, scrie capital.ro.

Citeşte şi Bani în plus de două ori pe an: Al 13-lea şi al 14-lea salariu şi pentru unii angajaţi din mediul privat

Adica pentru luna decembrie 2018 se recalculeaza contributia la sanatate si dupa caz la contributia la pensii, cel putin la nivelul noului salariu minim!

Guvernul a aprobat, vineri, ordonanţa de urgenţă ce modifică o serie de prevederi din Codul Muncii, în sensul în care se va putea stabili salariul minim brut diferenţiat pe categorii de angajaţi, iar femeile pot opta pentru continuarea activităţii până la vârsta de 65 de ani.

Astfel, prin ordonanţa de urgenţă care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003 şi Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, s-a creat cadrul legal pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor şi al vechimii în muncă.

"Prin Hotărâre de Guvern, se va putea stabili nivelul salariului minim diferenţiat pentru anumite categorii de salariaţi: pentru salariaţii care sunt încadraţi pe studii superioare, precum şi pentru cei care au o vechime în muncă peste un anumit nivel", precizează ministerul de resort.

Totodată, o altă modificare adusă Legii 53/2003, oferă posibilitatea femeilor de a opta, în scris, pentru continuarea activităţii până la vârsta de 65 de ani, în acord cu Decizia CCR nr. 387/ 2018.

În prezent, contractul individual de muncă încetează de drept la momentul îndeplinirii condiţiilor de pensionare, respectiv vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare.

Potrivit sursei citate, prin modificările aduse Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, persoanele care au absolvit învăţământul primar, aflate în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), dar şi alte categorii de persoane vor avea acces la programe de formare prin ucenicie, de nivel 1 (cunoştinţe generale şi aptitudini de bază).

Ministerul de resort menţionează faptul că scopul măsurii este reducerea urgentă a deficitului de forţă de muncă la nivel naţional şi îmbunătăţirea cunoştinţelor, aptitudinilor şi competenţelor necesare pentru ocuparea unui loc de muncă. În acest fel, se vor putea înscrie la cursuri şi persoane cu studii primare.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 nov 08:46
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Dr Claudiu Just i-azis mamei ca atacul asupra dumneaei va dura 15 minute si doamna dr Katrin Weltz ca mi-au iesit analizele proaste si merg rau, ca le stau in coaste.
16 nov 06:26
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Toti romanii cu cetatenie germana si casatoriti cu germane,deci cu nume germane ,spun ca nu dati examen pentru cetatenia germana ca renuntati la cetatenia romana.Daca se ia examenul se da cetatenie dubla,romano-germana ca sa poti avea niste drepturi in oras,intara unde si asa concetatenii fac traiul de iad, infernal.
15 nov 19:43
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Se da mana foarte molcom in Cottbus si dup-aia te trezesti ca-ti apare lichen de auzi greierii chinuindu-te sa te vindeci.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H