Răsturnare de situaţie! Peste 20 de tone de produse lactate de la „Brădet”, RETRASE de pe piaţă

Peste 20 de tone de produse lactate de la Brădet au fost retrase de pe piaţa din România, iar conducererea Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să arunce produsele de la firma argeşeană dacă le au acasă.

18 mart. 2016, 12:26
Răsturnare de situaţie! Peste 20 de tone de produse lactate de la „Brădet”, RETRASE de pe piaţă

Conducerea ANSVSA a anunţat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeşeană „Brădet” au fost retrase de pe piaţă. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) şi Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate româneşti.

„Au fost retrase de pe piaţă toate produsele fabricate în luna februarie. Există posibilitatea ca produse să mai fie în casele oamenilor. Le recomandăm să nu le consume”, a declarat Andrei Butaru, directorul ANSVSA, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa. Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), atrage atenţia asupra riscului existenţei bacteriei „Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România”.

Comisia Europeană avertizează că există risc „grav” de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în reţeaua de distribuire.

VEZI ŞI: Marius Badea (Lactate Brădet), explicaţii despre cei şapte angajaţi cu E-coli: Oamenii nu bagă mâna în produse

Cei șapte angajați de la Lactate Brădetpurtători de E-coli lucrau la partea de produse ambalate și nu ar fi putut intra în contact cu brânza, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Marius Badea proprietarul Lactate Brădet.

„Analizele cele mai recente ale angajaților noștri, analizele legale pe care le cere statul român, sunt bune. Nici un angajat nu este bolnav conform legislației române pe care funcționăm. Tot personalul are cursuri de absolvire, sunt școliți toți angajații noștri. Colaboratorii noștri din Italia și Germania au făcut analizele din probele pe care le aveau la vânzare. Buletinele de analiză sunt toate negative. Renumita brânză care a fost găsită cu probleme în magazin a avut contraprobă la noi la fabrică și a fost trimisă la expertiză în Germania. Rezultatele la acea brânzică sunt și ele negative. Deci trebuie căutat unde s-a infectat și ce s-a întâmplat. Și analizele făcute în laboratoarele românești sunt tot negative la produsele luate de la noi din fabrică. Suntem singura firmă care a cerut să se facă analize de E-coli personalului. Aceste analize nu sunt cerute. După ce le-am făcut ni s-a spus că nu trebuia să le fac pentru că nu sunt elocvente. La copiii de peste doi ani oricine poate fi purtător. Au ieșit șapte buletine de analiză cu purtători de E-coli în cazul unor angajați. Oamenii nu bagă mâna în produse. Am întrebat ce tratament să facem. Nu ne-a răspuns nimeni. Toate produsele noastre sunt bune. Dacă ar fi fost produsele, nu ar fi fost o epidemie. Cei șapte angajați lucrau la partea de produse ambalate nu pe brânzeturi, nu au avut contact cu acea brânză”, a spus patronul Bradet.

În urma informațiilor referitoare la brânza cu E-coli aparținând Lactate Brădet, compania a pierdut 500.000 de lei, a precizat Marius Badea, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a emis o alertă referitoare la infectarea cu E.Coli a unui produs de brânză din lapte de oaie din România, ţările afectate de măsură fiind România, Italia, Franţa şi Germania, potrivit site-ului CE, unde se arată că gradul de risc este serios.


loading...