Răsturnare de situație. Zelenski, ofertă de pace pentru Putin. Cum s-ar putea încheia războiul din Ucraina

Sfârșitul războiului pornit de Rusia în Ucraina depinde de toate statele lumii spune preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

07 iul. 2022, 00:03
Răsturnare de situație. Zelenski, ofertă de pace pentru Putin. Cum s-ar putea încheia războiul din Ucraina

Durata războiului și momentul întoarcerii ucrainenilor în patria lor depind de mai mulți factori, a declarat miercuri președintele Volodimir Zelenski. „Acesta nu este chiar un conflict și nu mai este un conflict militar, acesta este un act terorist deschis din partea Federației Ruse. Și chiar și un război poate fi numit cu greu, având în vedere consecințele…, după ceea ce acești oameni sau non-oameni, armata Federației Ruse a făcut cu civilii din Ucraina. Și de aceea, mi se pare, că astăzi din cauza acestora depinde cât va dura acest război, dacă Federația Rusă va înțelege ce a făcut. Când în sfârșit va înțelege acest lucru și va începe să părăsească teritoriul Ucrainei”, a declarat Volodimir Zelenski.

Dmitri Medvedev: „Ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare potenţial nuclear este absurdă”
Despre un alt factor care poate duce la sfârșitul războiului pornit de Rusia în Ucraina, Zelenski spune că depinde de toate statele lumii.

„Este modul în care întreaga lume pune presiune asupra Rusiei și o alungă de pe pământul nostru. Întreaga lume, prin sancțiuni politice, precum și ajutor și aprovizionare rapidă cu arme pentru noi, întărindu-ne și făcând totul împreună. Prin urmare, depinde de cât de repede o putem face și cât de repede vom determina Rusia să se gândească la pace. Noi credem că nici nu au început să se gândească la asta. Ei nu simt încă gravele consecințe ale sancțiunilor, cu siguranță le vor simți, însă le evită, pentru că, din păcate, mai există unii aliați care ajută Federația Rusă”, a mai explicat Zelenski, potrivit Unian.net.

Președintele Ucrainei a vorbit cât de importantă este situația de pe frontul de război și mai ales cât de mult este amenințată viața celor din Ucraina de bombardamentele aeriene ale Rusiei.

Lovitură grea pentru Zelenski. Rusia anunță că a distrus două sisteme de rachete sofisticate primite din SUA
„Oricât se derulează războiul pe câmpul de luptă, dar prioritatea este încă siguranța, protecția aeriană, apărarea aeriană. Și nimeni nu așteaptă cutare sau cutare aeronavă, dar așteptăm cu nerăbdare sosirea unui sistem puternic de apărare aeriană în Ucraina. Acest lucru este important, pentru că va permite femeilor și copiilor să se întoarcă acasă”, a spus Zelenski.

În plus, după cum a adăugat președintele, depinde și de ucraineni, pentru că „un număr mare de oameni înțeleg că nu va fi mai bine decât acasă și, prin urmare, se întorc”.

Declarațiile au fost făcute de Zelenski la conferința comună de presă cu premierul irlandez Michol Martin, aflat în vizită la Kiev.