Răsturnare hilară de situaţie în cazul Elodia: Procurorii nu au reactivi pentru refacerea probelor

Dacă va crede cineva că surprizele în cazul ”Cioacă-Elodia” pot lua sfârşit, se înşală. Conform unor surse demne de încredere, expertizele medico-legale solicitate a fi refăcute ar putea întârzia până la primăvară. 

18 nov. 2013, 22:10
Răsturnare hilară de situaţie în cazul Elodia: Procurorii nu au reactivi pentru refacerea probelor

Dosarul Cioacă-Elodia este deparet de final. Mulţi credeau că, până la sfârşitul anului, apelul în cazul Cioacă ar putea fi tranşat. Dacă ar fi fost să ne luăm după cele declarate, recent, la România TV, de prof. univ. dr. Vladimir Beliş (fost şef al INML), expertizele ar trebui finalizate în câteva săptămânit. Numai că, practic, lucrurile stau cu totul altfel.

„Nu sunt reactivi – vorbim din ianuarie încolo”

Instanţa a dispus, la începutul acestei luni, ca INML să refacă peste 30 de expertize privind profilul ADN al urmelor de sânge găsite în diferite locuri şi pe diferite obiecte legate de presupusa dispariţie a Elodiei Ghinescu. Luna noiembrie se apropie de sfârşit, iar semne dinspre INML… nu prea sunt. Sau, mai degrabă, nu prea sunt încurajatoare. O sursă demnă de încredere ne-a dezvăluit, ieri, în exclusivitate, următoarele: ”Probele nu au cum să iasă aşa de repede cum spunea domnul profesor Beliş pentru că, în primul rând, nu există reactivi. Trebuie făcută licitaţie, iar bani nu sunt. Este sfârşit de an, se înţelege. A mai cedat şi un agregat, aşa că sunt şi probleme tehnice. Vorbim din ianuarie încolo. A, în America sigur că se făcea în câteva săptămâni, cel mult. Dar la noi… nu sunt bani. Aşa că vorbim… la primăvară”. Dacă tot au atâtea probleme, de ce nu cer legiştii români ca expertizele în cazul ”Cioacă-Elodia” să fie făcute în străinătate (în Ungaria, Austria sau în altă ţară din UE) şi, astfel, aşteptarea/suspansul ar lua sfârşit. Inclusiv… suspiciunile.

Citeşte mai mult peziarulring.ro