Răsturnare incredibilă de situaţie: Fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu cere oprirea incinerării

Fiul nelegitim al regizorului a depus la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie prin care cere suspendarea procedurii de incinerare, potrivit unor documente obţinute de România TV. 

04 ian. 2013, 18:05

Numele presupusului fiu al regizorului nu a fost făcut public. El a cerut însă, în instanţă, oprirea procedurii de incinerare programată pentru sămbătă, la ora 12. 

„Mama mea nu a încercat să facă publică această informaţie, întrucât suntem o familie onestă. Am depus o cere pentru stabilirea paternităţii”, scrie în documentul România TV. El cere să nu fie distruse ultimele probe care ar putea confirma descendenţa sa.

Am aflat de la început de la mama mea că sunt fiul cunoscutului regizor„, mai scrie acesta, în document. 

Acesta a depus, de asemenea, o cerere pentru stabilirea paternităţii.

Doctorii au declarat, însă, că probele ADN există deja în spital. „Doctorii i-au prelevat ADN regizorului cât a fost în spital”, a declarat Florin Tudose. 

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului, a povestit la România TV: „Fratele meu a căutat-o mult timp, dar nu a găsit-o„. Ea a declarat că se va bucura dacă instanţa va hotărî că presupusul fiu este, cu adevărat, al fratelui ei. 

„Sunt în relaţii foarte bune cu Dana, soţia lui”, a adăugat aceasta. Ea nu a ştiut însă să explice mesajul scris de aceasta pe coroană. „Cred că era un secret de-al lor”. 

Regizorul a precizat, în 2010, într-un interviu acordat tabloidului Libertatea, în aprilie, de ziua sa de naştere, că potrivit convingerii sale ar avea un copil cu o femeie pe care a întâlnit-o în 1956.

„Era prin 1956, cred. A fost o femeie care m-a ales, să spun aşa. M-a ales să fiu tatăl copilului ei. Stătea pe aici, prin apropiere, într-o vilă mare, frumoasă. Era măritată. Roxana. Roxana Ghiaţă. Culmea, pe soţ îl chema tot Nicolaescu. Era inginer. Ea a născut un copil, un băiat. Sunt convins că era al meu. Dar a plecat în altă ţară la scurt timp. O vreme am încercat să aflu ce fac, pe unde sunt. N-am reuşit. Apoi au trecut anii şi am considerat că e prea târziu să mai intervin în viaţa cuiva”, a povestit Sergiu Nicolaescu. 

Pentru că incinerarea regizorului a stârnit multe polemici, în care a fost implicată inclusiv Arhiepiscopia, Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a precizat că incinerarea a fost „dorinţa expresă” a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi solicită presei să trateze „cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei”.

Iolanda Nicolaescu, sora marelui regizor Sergiu Nicolaescu, a declarat, vineri, la România TV, că fratele său va fi incinerat pentru că aşa fost dorinţa acestuia. Iolanda Nicolaescu, în vârstă de 86 de ani, a precizat că şi unchiul lor a fost incinerat, iar Sergiu Nicolaescu a vrut acelaşi lucru.

„Incinerarea a fost ideea fratelui meu. Am vorbit cu el de o viaţă să fie incinerat. Şi unchiu-miu a dorit acest lucru, şi el a spus că vrea tot aşa ca unchiul meu. Nu daţi vina pe nevastă şi pe nu ştiu ce. Nu vă luaţi după bârfe”, a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV.

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită.