Rata de incidenţă din Capitală trece de 7. Intră sau nu Bucureştiul în carantină. Anunţul făcut de şefa DSP

Şefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a venit cu noi informaţii marţi, după o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa desfăşurată la Prefectura Capitalei. Aceasta spune că nu s-a luat în discuţie carantinarea Bucureştiului.

15 dec. 2020, 15:55
Rata de incidenţă din Capitală trece de 7. Intră sau nu Bucureştiul în carantină. Anunţul făcut de şefa DSP

Rata de incidenţă din Capitală trece de 7. Întrebată de ziarişti dacă ar putea intra Capitala în carantină până la Crăciun, ea a răspuns: „Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus”.

Rata de incidenţă din Capitală trece de 7. Intră sau nu Bucureştiul în carantină. Anunţul făcut de şefa DSP

„Aş miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de Sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie”, a spus Oana Niculescu.

Aceasta spune nu este în regulă ca o persoană să meargă la masa de Crăciun sau Revelion dacă are cea mai mică suspiciune de infecţie cu COVID-19.

„Deci, în momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă”, a subliniat şefa DSP Bucureşti.

În altă ordine de idei, întrebat de jurnalişti dacă bucureştenii vor putea ieşi cu artificii în faţa blocului de Revelion, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a răspuns că întâlnirile publice sunt interzise şi limitate, iar circulaţia este limitată de la ora 23,00.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat incidența coronavirus înregistrată pe 14 decembrie. Capitala rămâne cel mai infectat oraș din România, cu o rată de infectare de 7,1.

De asemenea, situația rămâne gravă și în județele Constanța și Ilfov, unde rata de infectare este de 6,49 cazuri la mia de locuitori.

Două județe înregistrează o rată de infectare de peste patru cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre Brașov, cu o incidență de 4,71 și Cluj cu o rată de infectare de 4,91.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 15 DECEMBRIE. Peste 6100 de cazuri noi COVID-19 la peste 25.000 de teste şi 204 decese în 24 de ore


loading...