Rata de infectare creşte în Bucureşti la peste 15 la mia de locuitori. Peste 3000 de cazuri noi în 24 de ore

Numărul cazurilor noi a suferit un uşor recul în Bucureşti, dar rămâne mult prea ridicat pentru capacitatea spitalelor de a trata cazurile foarte grave. Rata de incidenţă, care se calculează cu trei zile în urmă, a trecut de 15.

13 oct. 2021, 12:54
Rata de infectare creşte în Bucureşti la peste 15 la mia de locuitori. Peste 3000 de cazuri noi în 24 de ore

Rata de infectare a trecut de 15 în Bucureşti, anunţă Prefectura Capitalei pe site. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 15,1 la mie. Marţi a fost 14,71 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 15.733 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 3.119 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 390 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.676 de pacienţi cu COVID-19. 451 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 35 dintre ei fiind la ATI.

Autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi. Cea mai rată de infectare este în Sectorul 1, 17.29, pe locul 2 fiind Sectorul 6, cu 16,09. Îb Sectorul 2, rata de incidenţă este 15,58, în sectorul 3 – 12,54, în sectorul 4 -15, 50, iar în Sectorul 5 – 15,58.

Rata de infectare este de peste zece ori mai mare decât în urmă cu o lună, iar autorităţile au afirmat, în repetate rânduri, că se evită carantinarea municipiului Bucureşti. Luni, incidența a fost 14,2 la mie, duminică, era 13,6 la mie, în creștere de la 12,65 sâmbătă. Pe 13 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,52 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

Dr. Adrian Marinescu: „Cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”
De asemenea,  este instituită obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise în localităţile în care care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mie a fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

Rata de infectare în București: 110 școli închise

Peste 220 de școli s-au închis în ultimele 24 de ore și elevii învață online, după centralizarea Ministerului Educației, pe baza interpretării articolelor din ordinul comun care permit Consiliului de Administrație să ia decizia suspendării cursurilor pe alte motive decât cazurile de infectare. În București sunt 110 școli închise.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat apoi în conferință de presă că aceste prevederi deja există și a cerut inspectoratelor școlare să centralizeze cererile unităților de învățământ care vor să aplice aceste prevederi, dând vina pe directori pentru „fugă de răspundere”.

România a depăşit SUA şi India în topul morţilor de Covid şi se află pe locul 2 în lume. Bucureştiul a avut marţi mai mulţi infectaţi decât întreaga Polonie

Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru „se va autoelimina”. Potrivit acestuia, vârful valului ar urma să fie atins la mijlocul lunii octombrie.

„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni acest val să va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a spus Emilian Popovici,