Rata de infectare cu noul coronavirus în şcoli, sub media naţională. Sorin Cîmpeanu: „Şcoala nu te îmbolnăveşte”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 este redus în şcoli. La nivel naţional au fost închise 216 clase dintr-un total de 136.000 cât sunt în România.

16 mart. 2021, 22:52
Rata de infectare cu noul coronavirus în şcoli, sub media naţională. Sorin Cîmpeanu: „Şcoala nu te îmbolnăveşte”

În aceste condiţii, rata de infectare cu noul coronavirus în şcoli este sub media naţională, după cum a explicat ministrul Educaţiei.

„Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu la postul Digi24, citat de News.ro.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 16 martie 2021. Record de vaccinări în ultimele 24 de ore. S-a depăşit pragul de un 1.5000.000 de doze administrate în România!

Ce spune ministrul Educaţiei despre rata de infectare cu noul coronavirus în şcoli. „Şcoala, prin respectarea regulilor, te ajută să te protejezi”

Ministrul Educaţiei a adăugat marţi seara că şcoala nu îmbolnăveşte pe nimeni.

”În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi”, a declarat Cîmpeanu, conform sursei citate.

De asemenea, ministrul Educaţiei a subliniat că beneficiile educaţiei sunt mai mari decât riscurile.

„Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre educaţie şi sănătate. Ele nu sunt antagonice. Mi-e greu să definesc un grup ţintă al celor care nu înţeleg, dar e de datoria mea să explic faptul că beneficiile educaţiei sunt mai mari decât riscurile. Atât timp cât riscurile nu pot fi eliminate, ele trebuie gestionate”, a declarat Cîmpeanu.

Grupul pentru Comunicare Strategică a raportat marţi peste 6.100 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.226 pacienţi în stare gravă. Bucureştiul şi alte şapte judeţe sunt în scenariul roşu după ce incidenţa COVID-19 a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 16 martie. Peste 6.100 de cazuri noi, un nou record pentru 2021. Incidenţă peste 4 în Bucureşti