Rata de infectare în Bucureşti se apropie de 15 la mia de locuitori. Capitala se îndreaptă spre carantină

Situaţia sanitară din Bucureşti se degradează pe zi ce trece. Numărul cazurilor este tot mai mare, iar spitalele de Covid nu mai fac faţă pacienţilor aflaţi în stare gravă.

12 oct. 2021, 11:08
Rata de infectare în Bucureşti se apropie de 15 la mia de locuitori. Capitala se îndreaptă spre carantină

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 14.71 marţi, anunţă Prefectura Capitalei. Duminică, incidența era 13,6 la mie, în creștere de la 12,65 sâmbătă, iar luni a fost de 14,2. CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. În completare STB va pune mai multe mașini pe trasee.

Rata de infectare în Bucureşti. Restricțiile momentului din Capitală

  • Carantina de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;
  • Restaurante și cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și trecuți prin boală;
  • Evenimente private (nunți, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;
  • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;
  • Activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;
  • Magazinele se închid la ora 22:00.

Tulpina românească de COVID. Specialiştii explică ce şanse sunt să apară noua mutaţie a virusului: „Este un scenariu sumbru, dar posibil”Rata de infectare în Bucureşti.

Peste  1.400 de localităţi au rata îmbolnăvirilor de COVID-19 peste 3 la mia de locuitori, 246 fiind municipii şi oraşe. Dintre acestea, pe primul loc este localitatea Bragadiru, din judeţul Ilfov, cu o incidenţă a cazurilor de 18,94 la mie. De altfel, pe primele cinci poziţii ale listei municipiilor şi oraşelor cu incidenţa îmbolnăvirilor peste 3 la mie, făcută publică luni, se află localităţi din Ilfov. Cea mai mare incidenţă din ţară o are localitatea Călugăreni, judeţul Prahova, respectiv 24,41 la mie. Dintre municipii, Bucureştiul are cea mai mare valoare a acestui coeficient, urmat de Timişoara, anunţă Grupul de comunicare strategică.

Managerul spitalului Grigore Alexandrescu: „Închiderea școlilor nu e o soluție. Problema sunt părinții nevaccinați”