RATB anunţă că a finalizat un tronson din lucrările de separare a liniilor de tramvai 1 şi 10, prin montarea gardurilor

Publicat: Joi, 26 Iulie 2018 09:01 // Actualizat: Joi, 26 Iulie 2018 09:01 // Sursa: romaniatv.net

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă joi că a finalizat un tronson din lucrările de separare a liniilor de tramvai 1 şi 10, prin montarea de garduri între bulevarul Timişoara şi Şoseaua Viilor şi continuă lucrările pe cel de al doilea tronson - de la Pasajul Obor până la bulevardul Timişoara, pe Şoseaua Ştefan cel Mare, bulevardul Iancu de Hunedoara şi bulevardul Vasile Milea.

Foto: Facebook RATB

Gardul a fost montat la limita de protecţie dintre calea de rulare a tramvaielor şi a treia bandă de circulaţie auto.

"Pe arterele respective rămân tot trei benzi de circulaţie, dar, în plus, în cazul apariţiei ambuteiajelor, vehiculele de urgenţă (ambulanţă, pompieri, poliţie, intervenţii), precum şi autobuzele RATB, vor putea utiliza culoarele proprii de circulaţie destinate tramvaielor", afirmă RATB.

Lucrările de creare a benzii unice de transport pentru liniile de tramvai 1 şi 10, prin montarea de garduri de separare a liniilor de tramvai de traficul auto, au început în 7 iulie.

Lungimea totală a traseului celor două linii de pe inelul central al oraşului este de 21,6 kilometri, din care 19,6 kilometri de traseu va fi delimitat cu gard de protecţie, iar pe o porţiune de aproximativ doi kilometri vo fi montaţi stâlpi flexibili. Din această lungime, RATB execută lucrări pe 8,16 kilometri, iar pe diferenţa de traseu lucrările vor fi realizate de S.C. Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti S.A.

Liniile 1 şi 10 asigură preluarea călătorilor din sudul oraşului (la terminalul Romprim) şi transportul acestora pe un traseu care include noduri de transport precum Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Str. Viilor, str. Progresului, Răzoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piaţa Victoriei, Şos. Ştefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor - Mihai Bravu, Calea Văcăreşti.

RATB spune că după finalizarea acestor lucrări se obţine o viteză sporită de exploatare şi o capacitate de transport cu 20% mai mare decât în prezent, aproximativ 2.700 de călători pe oră şi sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul liniei 21.

Şi linia de tramvai 32 ar urma să fie delimitată de traficul auto prin montarea unui gard, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
garduri lucrari de separare a liniilor lucrari ratb RATB
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H