RATB: Toate vehiculele aflate în trafic au inspecţiile tehnice şi nu pun în pericol viaţa călătorilor

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) dezminte informațiile privind insecuritatea vehiculelor din trafic, după ce în spaţiul public au fost vehiculate imagini filmate de un şofer, potrivit cărora vehiculele RATB nu ar beneficia de piese de schimb și ar circula cu anvelope uzate, punând astfel în pericol publicul călător. 

28 mart. 2017, 17:18
RATB: Toate vehiculele aflate în trafic au inspecţiile tehnice şi nu pun în pericol viaţa călătorilor

„RATB îi asigură pe călători că toate vehiculele aflate în trafic au inspecțiile tehnice și verificările efectuate la zi – conform legii – și nu pun în pericol viața călătorilor.
Procedurile referitoare la siguranța în trafic, stabilite în cadrul RATB, sunt respectate și urmăresc eliminarea oricăror incidente în traseu. În cazul în care pe traseu apar defecțiuni tehnice, conducătorii de vehicule cunosc obligațiile ce le revin: anunță defectul și, după caz, așteaptă intervenția operativă sau se retrage la garaj pentru remediere.
Recent au fost transmise prin mijloace publice informații sau imagini foarte vechi și care se referă la vehicule aflate în imobilizare (cum este cazul unui troleibuz filmat și prezentat de postul TV Digi24), imagini prezentate ca fiind actuale, ceea ce este fals.
Astfel de informații nereale au ca scop crearea unei stări de nesiguranță în rândul călătorilor, dar și al salariaților RATB.
RATB le cere scuze călătorilor pentru atitudinea unor salariați care, poziționându-se în conflict cu Regia, colportează în mediul public informații nereale referitoare la activitatea RATB, în scop personal”, transmite RATB într-un comunicat de presă, marţi. 

DEZVĂLUIRI şofer RATB: Anvelopele troleibuzelor, uzate până au ajuns coală de hârtie. Cum se măsluiesc ITP-urile VIDEO

Șoferii Regiei Autonome de Transport București (RATB) susţin că unele mijloace de transport în comun au anvelopele atât de uzate încât au ajuns ca o coală de hârtie, iar altele au probleme cu frânele sau direcţia. Şi mai grav, susţin sindicaliştii, avizele tehnice ar fi măsluite. Directorul RATB îşi contrazice angajaţii: vehiculele sunt sigure pentru călători. Detalii, aici. 

Pe de altă parte, RATB avertizează publicul că, recent, pe rețelele de socializare au fost înființate conturi noi cu denumirea sau însemnele RATB și care promovează informații false referitoare la transportul public de suprafață, preluând și informații reale difuzate de Regie. Adresa oficială de Facebook a RATB este https://www.facebook.com/Regia-Autonomă-de-Transport-Bucureşti-765246366869408.