Ratele și facturile uriașe i-au scos pe români în stradă. Oamenii s-au săturat de promisiunile autorităților și au ieșit la protest

Creșterea prețurilor îi presează tot mai tare pe românii care fac față cu greu ratelor și facturilor uriașe. Oameni s-au săturat de promisiunile autorităților și au ieșit la protest în centrul Capitalei.

12 nov. 2022, 16:17
Ratele și facturile uriașe i-au scos pe români în stradă. Oamenii s-au săturat de promisiunile autorităților și au ieșit la protest

Ratele și facturile uriașe i-au scos pe români în stradă. Oamenii s-au săturat de promisiunile autorităților și ai ieșit sâmbătă, să protesteze în fața Guvernului în speranța că politicienii le vor auzi strigătele disperate.

Citește și Proteste violente în Rep. Moldova. Protestatarii s-au bătut din nou, cu polițiștii (VIDEO)

Creșterea prețurilor apasă pe umerii românilor împovărați de ratele și facturile uriașe. Până acum, oamenii și-au pus toată încrederea în autorități că vor găsi soluția salvatoare care îi va ajuta să mai respire, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Așa că sătui de toate promisiunile politicienilor, românii au ieșit în fața Guvernului să protesteze și cer mărirea salariilor și a pensiilor.

Un val de proteste este pe cale să izbucnească în toată țara

Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” din România (FNSAR), afiliată la Blocul Naţional Sindical, a anunțat că în perioada următoare, vor organiza proteste în toate Serviciile Publice de Ambulanţă.

Astfel, în data de 22 noiembrie, în fața Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), respectiv în faţa Ministerului Sănătăţii şi în faţa sediul Guvernului Românieiva avea loc un miting la care vor participa şi liderii Blocului Naţional Sindical, cât şi membri din celelalte federaţii afiliate la Blocul Naţional Sindical.

”Nemulţumirile membrilor Blocului Naţional Sindical şi ale membrilor Federaţiei ”Ambulanţa” sunt legate de lipsa de reacţie a premierului României Nicolae-Ionel Ciucă la memoriul înaintat de FNSAR în data de 30 Mai 2022, în care au fost prezentate problemele acute cu care se confruntă serviciile publice de ambulanţă, refuzul şefului DSU, care este şi preşedintele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic dr. Raed Arafat, de a convoca şedinţe CIMST pe parcursul anului 2022, precum şi sabotarea serviciilor publice de ambulanţă de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin neimplicare în cursul anului privind încheierea contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-CADRU pe anii 2018-2022.

Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanţe Tip B 4×4 şi 4×2 pentru echipaj medical de urgenţă şi a celor aproximativ 100 de ambulanţe Tip C pentru echipaj medical de urgenţă cu medic, în condiţiile în care, serviciul se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din dotare, doar 25% îndeplinesc condiţiile tehnice legale”, transmit reprezentanții FNSAR, printr-un comunicat.

Citește și Pensionarii s-au săturat de promisiunile autorităților și ies marți, la proteste. Bărtânii vor majorarea pensiilor cu 26%