Râul Săsar, poluat accidental cu ape de mină

Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2014 10:20 // Actualizat: Miercuri, 26 Februarie 2014 10:20 // Sursa: romaniatv.net

Râul Săsar care străbate municipiul Baia Mare a fost poluat accidental cu ape de mină în urma unei posibile acumulări dintr-un tunel abandonat.

"Evenimentul a avut un carcater local pe râul Săsar fără a fi afectată flora sau fauna cursului de apă. N-a fost înregistrată mortalitate piscicolă", a declarat miercuri pentru Agerpres prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian.

În urma verificărilor efectuate de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor, Instituţia Prefectului, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Garda de Mediu s-a constatat că fenomenul a fost probabil generat de o surpare a tunelului aflat în administrarea Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase 'Remin' - Baia Mare SA, care a creat o acumulare de apă în amonte. În timp, această acumulare de apă a distrus blocajul, iar apa de mină a fost deversată în Râul Săsar.

Pe perioada verificărilor au fost recoltate probe de apă din secţiuni caracteristice de pe râul Săsar, care sunt în curs de prelucrare la laboratorul Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş. Verificările efectuate în dimineaţa zilei de miercuri au evidenţiat faptul că apa râului Săsar a revenit la condiţiile normale de calitate.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ape de mină poluare râu râu poluar râul Săsar râul Săsar poluat Săsar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 feb 15:20
...Baia Mare a fost poluat accidental cu ape de mină în urma unei posibile acumulări dintr-un tunel abandonat. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H